אילוסטרציה (צילום: דובר צה"ל, חדשות)
ארכיון | צילום: דובר צה"ל, חדשות

השוטר הצבאי כונה במשך שנים בפי החיילים בשמות גנאי, מה שהפך בין השאר את התפקיד לשנוא ולא נחשק בקרב המתגייסים. כעת, בעקבות עבודה רבה של צה"ל בעידוד הגיוס ובהעלאת המוטיבציה אצל השוטרים הצבאיים, במטרה לשנות את הסטיגמה ולמשוך עוד חיילים למקצוע, מצביעים בצבא על עלייה חדה במוטיבציה לשירות במשטרה הצבאית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי נתוני הצבא, המוטיבציה לשירות בחיל המשטרה הצבאית ב-2014 עלתה ב-17% ביחס לשנה הקודמת. המוטיבציה למסלולי קצונה בחיל עלתה ב-7.5%, בעוד שהמוטיבציה לשירות בצה"ל עלתה ב-6.5%, באותה תקופה.

במשטרה הצבאית עובדים על צמצום הנשק והעלאת המוטיבציה בקרב החיילים הקיימים, שהופכים לשגרירים שלהם באזרחות. על פי בדיקות שנעשו, שביעות הרצון עלתה, וכך גם התדמית השתפרה. היום יש יותר מועמדים לשירות ביטחון שמבקשים בבסיסי הקליטה והמיון להיות שוטרים צבאיים.

"ער משירות במשך שלוש וחצי שנים" (ארכיון) (צילום: דובר צה"ל)
המוטיבציה עלתה | צילום: דובר צה"ל

למה כדאי להיות שוטר צבאי?

"ביום הגיוס האחרון שלנו הפסיקו את העידוד גיוס לחיל באמצע היום כי כבר היה עודף במתגייסים", אומר בשיחה עם חדשות 2 Online סא"ל אביחי מיבר, מפקד בית הספר למשטרה צבאית (בה"ד 13). לדבריו התדמית השלילית כבר חלפה מן העולם: "זו לא התדמית של החיל, ואנחנו לא צריכים כבר לשכנע".

 

"מי שמגיע לתפקידי השיטור לא נמצא במאגר הפוטנציאל ללחימה של צה"ל והוא צריך למצוא תפקיד לשנים שהוא בצבא", אמר סא"ל מיבר. "אתה רוכש מקצוע לחיים שאתה יכול לעשות בו שימוש אחרי הצבא, הסביבה היא איכותית מאוד ויש עיסוק רחב בערכים".

 

ישנם קצינים בחיל שמעבירים הרצאות בבתי ספר, ובנוסף למלש"בים רבים אשר מתגייסים לחיל המשטרה הצבאית מגיעים נציגי החיל הביתה ומסבירים להם ולהוריהם על מסלולי הגיוס.

הרצון לשרת בחיל המשטרה הצבאית בתום הכשרה עלה ב-11% ביחס לשנת 2013. בנוסף, ישנה עלייה ב-26% בחיילים אשר העידו שההכשרה העלתה להם את מוטיבציה לשרת בחיל המשטרה הצבאית ביחס לשנת 2013.

לפניות לכתב: Matanh@ch2news.tv