תגובות סוערות בקרב חברי כנסת ופעילי ימין על החלטת ראש הממשלה להעתיק את שכונת האולפנה בשלמותה - ולא להכשיר אותה דרך חקיקה עוקפת בג"ץ. בימין מתעקשים כי "חוק ההסדרה" יובא להצבעה ביום רביעי הקרוב למרות החלטת נתניהו. עשרות פעילי ימין, בהם חברי כנסת, מפגינים הבוקר מחוץ למשרד ראש הממשלה במחאה על ההחלטה.

נתניהו עצמו התייחס הבוקר לסערה בפורום שרי הליכוד, והדגיש כי המדיניות שלו היא לחזק את ההתיישבות תוך שמירה על החוק. "תמיד אפשר ללכת לפתרון של חקיקה אך יש לזה מחירים, כולל בזירה הבינלאומית", אמר ראש הממשלה.

לדברי נתניהו, כדי להימנע מחקיקה דרושים שלושה דברים: העתקת הבתים, הרחבת הבנייה והגנה מתביעות עתידיות. "אם שלוש הנקודות הללו יקבלו את האישורים הנדרשים בימים הקרובים - נהיה במצב טוב", ציין ראש הממשלה.

אמש חשף לראשונה כתבנו המדיני אודי סגל את החלטת רה"מ להעתיק את חמשת המבנים בשלמותם לאזור אחר בבית אל, ובימין, מטבע הדברים, זועמים. "רה"מ בניגוד להתחייבות ייאלץ להרוס לא רק את שכונת האולפנה, אלא גם את גבעת אסף ועמונה ועוד אלפי בתים ביהודה ושומרון", אמר הבוקר ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) לחדשות 2 באינטרנט. "נתניהו צריך לאפשר חופש הצבעה לשרים. אם יש חופש הצבעה - החוק הזה עובר. הדבר יוביל לצונאמי של תביעות משפטיות של שלום עכשיו, ולכן דין שכונת האולפנה יהיה דין כל הבתים האלה. אין מצב אחר אלא חקיקת חוק ההסדרה".

מפגינים מול משרד רה"מ, הבוקר (צילום: יוסי זילברמן, חדשות 2)
מפגינים מול משרד רה"מ, הבוקר | צילום: יוסי זילברמן, חדשות 2

"אם נתניהו יכשיל את חוק ההסדרה צפויות עשרות עתירות נוספות לבג"צ להרוס יישובים נוספים", הוסיף ח"כ אריה אלדד (האיחוד הלאומי). "על פי שיטתו, נתניהו 'יעתיק' יישובים שלמים למקומות אחרים. בסופו של דבר ומתוך רצון למצוא חן בעיני העולם 'יעתיק' את ירושלים לברוקלין ויביא שלום עולמי".

מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר נפתלי בנט תקף גם הוא: "הליכוד הגיע הערב לסוף דרכו ההיסטורית. ההחלטה של ממשלת ברק-מופז-נתניהו על התחלת התנתקות חדשה יחד עם הכוונה למנות את שי ניצן לסגן היועץ המשפטי לממשלה הופכת את הליכוד לקבלן הריסה רשמי של ההתיישבות".

"התרסה ילדותית ומיותרת"

גם ח"כ ציפי חוטובלי (ליכוד) פרסמה תגובה בדף הפייסבוק שלה: "תחושות קשות לצאת משבת ולשמוע על החלטת ראש הממשלה בעניין גבעת האולפנה. לצערי, קשה שלא להיזכר בימיו של אריק שרון".

החל הפינוי, האולפנה בבית אל (צילום: AP)
שכונת האולפנה בבית אל. תועתק, לא תפונה | צילום: AP

חברה לסיעה של חוטובלי, ח"כ דני דנון, המשיך לקרוא להכשרת השכונה: "להעביר את חוק ההסדרה לפני שיהיה מאוחר מדי. מופז וברק לוקחים את הקואליציה שמאלה ופוגעים במפעל ההתיישבות מבפנים". דנון הדגיש כי החוק יובא ביום רביעי להצבעה החוק בכנסת והוסיף: "יש להחליף את ברק כשר ביטחון ולשמור על ערכי הליכוד מפני המסתננים מקדימה - חקיקה ראשית למען מפעל ההתיישבות היא הפתרון היחיד".

בשמאל בירכו על ההחלטה שלא לתמוך בחוק הסדרה, אך עדיין העבירו ביקורת על ראש הממשלה. יו"ר האופוזיציה שלי יחימוביץ', אמרה אתמול: "נכון נהג ראש הממשלה נתניהו כאשר בחר לציית לשלטון החוק בנושא פינוי גבעת האולפנה, ואולם, ההתרסה שבחר לצרף לצעד המתבקש, בדמות ההתרברבות על כך שיקים עשרה בתים על כל בית שיפונה, היא ילדותית, מיותרת, ופוגעת ללא צורך בתדמיתה של ישראל בעולם".

גם יו"ר מרצ, ח"כ זהבה גלאון, אמרה כי "הבטחתו של נתניהו לבנייה נוספת בבית-אל היא מתן למתנחלים פורעי החוק בשטחים, ועידוד לביצוע עבירות נוספות. ראש הממשלה מנחית מכת מוות לתהליך המדיני, מוביל להקמת מדינה אחת, וחושף את ערוותה המדינית של ממשלת האחדות עם קדימה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק