היום ומחר ייערך שימוע לשר החוץ וסגן ראש הממשלה אביגדור ליברמן. פרקליטיו של ליברמן, שחשוד במרמה והפרת אמונים, יטענו בפני היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין בניסיון לשכנעו שלא להגיש כתב אישום נגד שר החוץ.

בחודש אפריל האחרון, הודיע וינשטיין כי בכוונתו להגיש כתב אישום, אותו הוא מכפיף לשימוע, שמתקיים היום ומחר. במעמד השימוע, בנוסף לפרקליטיו של ליברמן והיועמ"ש, ייקח חלק גם פרקליט המדינה משה לדור. לדור שימש כיועץ לוינשטיין בעת ההחלטה אם להגיש כתב אישום.

חקירתו של שר החוץ נפתחה באפריל 2006 ולוותה כל העת בידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.בראשות מנהלת המחלקה, עו"ד אביה אלף. כשלוש שנים לאחר פתיחת התיק הסתיימה החקירה של היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה), והוחלט כי נמצאה תשתית ראייתית נגד שר החוץ וחשודים נוספים בפרשה.

לא יערער, ויינשטיין (צילום: חדשות 2)
וינשטיין יכריע על הגשת כתב האישום | צילום: חדשות 2

העבירות בהן חשוד ליברמן, מתייחסות לשליטה בחברות שאליהן הועברו כספים בהיקף של מיליוני דולרים, ומקורם כביכול באנשי עסקים פרטיים. לטענת הפרקליטות, החברות היו בשליטתו של ליברמן במהלך כהונתו כחבר כנסת וכשר. פרקליטיו של השר יטענו כי אין כל הוכחה לכך שנעשתה עבירה.

ליברמן: "אם יוגש כתב אישום - אתפטר"

כאשר הכריז היועמ"ש על כוונתו להגיש כתב אישום, הגיב השר בהצהרה גורפת: "אם יוגש נגדי כתב אישום - אתפטר". ליברמן האשים את גורמי המשטרה בכך שהם מנהלים כבר 13 שנה מסע רדיפה. "ככל שכוחי הפוליטי וכוחה של ישראל ביתנו עולה - כך גם מחריפים הניסיונות לסלק אותי מהפעילות הציבורית", אמר שר החוץ. "לא הייתה סיבה אמיתית לפתיחת החקירה נגדי, ואם החשדות היו מבוססים - אז החקירה לא הייתה נמשכת למעלה מעשור".

השימוע אמור היה כבר להתקיים בחודש דצמבר האחרון, אך בשל היקף החומר הראייתי הרב שנאסף בתיק, ביקשו פרקליטיו של ליברמן, עו"ד משה אדרת ועו"ד ירון קוסטליץ, ארכה. ככל הנראה, בשל העובדה שחומר הראיות נאסף במשך שנים והיועמ"ש ערך התייעצויות רבות לפני ההחלטה על כתב האישום, לא יהיה בשימוע די על מנת לשנות את ההחלטה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק