חשד לפלילים - המועמדות נפסלה זמנית. עמיר פרץ ואיתן (צילום: חדשות 2)
פרץ וכבל. נפסלו מהתמודדות | צילום: חדשות 2

ועדת הבחירות של ההסתדרות הכללית מטילה הערב פצצה כשהודיעה כי לא תוכל לקבל, עד לביצוע בירור נוסף, את מועמדותם של חברי הכנסת עמיר פרץ ואיתן כבל במרוץ לראשות הארגון. הוועדה מצאה כי "חלק מהנתונים שהוצגו לוועדה על ידי פרץ וכבל, כל אחד לחוד, מעלים לכאורה חשש לביצוע עבירות פליליות".

הוועדה החליטה לאפשר לכבל ולפרץ להגיש את הנתונים מחדש עד יום ראשון הקרוב, כאשר יומיים לאחר מכן הם יזומנו לשיחת בירור אצל היועץ המשפטי של ההסתדרות.

כבל ופרץ אמורים היו, כמו כל מועמד חדש לראשות הארגון, להגיש 5,000 חתימות של חברי הסתדרות התומכים בהם. על פי הוועדה, חלק מהחתימות חזרו על עצמן מספר פעמים, וחמור מכך - חלק מהאנשים טענו שכלל לא חתמו על טופס התמיכה. כמו כן, חלק אחר היו של אנשים שכלל לא מופיעים בספר הבוחרים של ההסתדרות, וחלק מהחתימות הופיעו גם ברשימת התומכים של פרץ וגם ברשימה של כבל.

במכתב שנשלח לח"כ כבל על ידי ועדת הבחירות, בראשות עו"ד טל קרת, נכתב בין היתר: "ועדת הבחירות שכרה את שירותיה של חברת פרדיקטיב דייל בע"מ, אשר יצרה קשר עד כה עם 1,353 מהאנשים ששמותיהם מנויים ברשימת התומכים. מתוכם 854 אישרו שאכן חתמו על טופס התמיכה בח"כ כבל, ו-499 הודיעו שלא חתמו על טופס התמיכה, על אף שחתימתם מופיעה לכאורה בטפסים שהוגשו על ידכם לוועדת הבחירות".

לא הפעם הראשונה של פרץ

עופר עיני, איך הוא יגיב? (צילום: חדשות 2)
עיני. יתמודד נגד עצמו? | צילום: חדשות 2

על פי נתוני הוועדה, 178 אנשים חתמו יותר מפעם אחת, ולאחר שהוסרו החתימות הכפולות ממניין התומכים, עמד מספר החתימות על 5,920; בנוסף 1,257 תומכים כלל לא נכללים בפנקס הבוחרים; 180 תומכים נכללו אף ברשימת תומכים במועמד נוסף בניגוד להוראת חוקת הבחירות. לאחר פנייה של ועדת הבחירות, שניים הודיעו בכתב על תמיכתם בח"כ כבל. במקביל, שניים נוספים הודיעו בכתב על תמיכתם בח"כ פרץ; כמו כן 24 תומכים הגישו לוועדת הבחירות הודעות על ביטול תמיכתם.

בוועדת הבחירות מציינים כי מכתב דומה נשלח לח"כ פרץ עם טענות דומות מאוד, כאשר רק המספרים שונים. גורם המקורב לוועדה מסר כי הייתה זו החלטה לא פשוטה של הוועדה על רקע ההערכה כי היא תגרור קולות שיטענו כאילו מדובר בהחלטה פוליטית לטובת יו"ר ההסתדרות המכהן עופר עיני - אולם לא היה מנוס מקבלת ההחלטה לאור הממצאים שהתגלו לכאורה.

גם בפריימריס האחרונים במפלגת העבודה נטען כי עמיר פרץ ערך מפקד "בעייתי", וזאת בלשון המעטה. המפקד של פרץ כלל מאות חרדים ומצביעי ימין, וכן אנשים שטענו כי מעולם לא הסכימו להתפקד עבורו למפלגה. חברי הכנסת שלי יחימוביץ' ועמרם מצנע שהתמודדו מול פרץ עתרו נגד המפקד של פרץ, ובסופו של דבר נפסלו 12% מכלל המתפקדים למפלגה.

תגובת פרץ: מתאים למשטרים אנטי-דמוקרטיים

מעו"ד איל אלון, בא-כוחו של ח"כ עמיר פרץ, נמסר בתגובה כי "כבר מהרגע הראשון התרענו וחזרנו והתרענו כי איננו מתנגדים  ואף תומכים בבדיקת רשימת התומכים, אך טענו כי הדרך בה בחרה וועדת הבחירות של ההסתדרות לבצע את הבדיקה הינה פוגענית חודרנית ומדיפה ריח של התערבות פוליטית של וועדה מקצועית האמורה להיות אוביקטיבית".
 
"דרך הפניה לחברי ההסתדרות לוותה בנימות מאיימות המתאימות למשטרים אנטי דמוקרטים. הניסיון למנוע התמודדות במסווה של נימוקים משפטיים לא יצליח. בחירות חופשיות הן סם החיים של כל ארגון הרוצה להתקיים ומי שעושה מאמצים למנוע בחירות כנראה שיש לו מה להסתיר וממה לפחד. רשימת התומכים שהגיש ח"כ עמיר פרץ הינה גדולה מהנדרש וההודעה היום של וועדת הבחירות הינה תוצאה ישירה של בדיקה מגמתית שבחרו לבצע. אנו משוכנעים שכשנקבל את מלוא הנתונים יווכח לכל כי אין כל פסול בהתנהלות חברי ההסתדרות שהחליטו בתום לב להביע תמיכתם במועמדותו של ח"כ עמיר פרץ", כך לשון התגובה.

טרם התקבלה תגובתו של איתן כבל. יצוין כי ח"כ כבל הגיש היום עתירה לדחיית הבחירות ולביטול חוקת ההסתדרות - זאת ככל הנראה על רקע הטענות נגדו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק