חודש וחצי אחרי הנאום בקונגרס האמריקני והעימות המתוקשר עם הנשיא אובמה, ראש הממשלה נתניהו מאבד גובה.

"מדד ראש הממשלה" של התכנית "פגוש את העיתונות", בעריכת ד"ר אבי דגני ממכון "גיאוקרטוגרפיה", בודק מדי שבוע את שביעות הרצון בציבור מתפקודו של ראש הממשלה. במסגרת ה"מדד", שיעור הנשאלים שהגדירו את התפקוד של נתניהו כ"טוב" או "טוב מאוד" ירד החודש ל-29%. 32% סבורים שראש הממשלה מתפקד "רע" או "רע מאוד" ו-14% נותנים לנתניהו ציון "בינוני".

יתכן והירידה בתמיכה נובעת מההתנהלות האחרונה סביב פרשת גופות המחבלים, אולי מהביקורת שמתח מקורבו של נתניהו, המיליארדר רון לאודר, אבל בכל מקרה מדובר בצניחה של למעלה מ-40% בשיעור התמיכה בנתניהו ביחס למדד הקודם. בפעם שעברה, למעלה ממחצית מהנשאלים נתנו לראש הממשלה ציון חיובי.

בחינה של "מדד ראש הממשלה" בשנה האחרונה מצביעה על מגמה ברורה: בכל פעם שראש הממשלה הישראלי מתעמת עם הנשיא האמריקני, הוא צובר נקודות. כך היה כשהעלה לראשונה את הדרישה להכרה במדינה יהודית בחודש ספטמבר, אז 34% מהנשאלים העניקו לנתניהו ציון חיובי.

נתניהו צובר קרדיט - ושוב מאבד אותו

אחוז דומה תמך בראש הממשלה בחודש נובמבר, לאחר שזה הבהיר לאובמה שירושלים היא לא התנחלות, אבל את הציון הגבוה ביותר קיבל נתניהו בחודש דצמבר - מיד אחרי השריפה הגדולה בכרמל. ה'סופרטנקר' אולי הגיע מאוחר כשהאש כבר דעכה, אבל הזניק את נתניהו לשיא של כל הזמנים עם למעלה מ-60% תמיכה.

המגמה התהפכה חודש לאחר מכן עם התגברות המחאה הציבורית שהובילה לירידה, שלא לומר צניחה, בתמיכה בראש הממשלה, שאיבד למעלה מ- 60% מכוחו וזכה ל-23% תמיכה בלבד. פרשת הטיסות של בני הזוג נתניהו אולי סיפקה כותרות שליליות, אבל החזירה לנתניהו חלק מהתומכים, מה שסייע לו לחצות שוב את מחסום 30%.

ירידה קלה במעמדו של נתניהו נרשמה מיד אחרי חתימת הסכם הפיוס בין חמאס לפת"ח שהפתיעה את ישראל, אבל כמה שבועות לאחר מכן נתניהו מציג חזית תקיפה בוושינגטון ויוצא מהעימות עם הנשיא האמריקני עם תמיכה של 52% מהנשאלים. את הקרדיט הזה כאמור, הוא מאבד החודש. ירידה לשם עלייה או תחילת הסוף? את זה רק הזמן יגיד.

פגוש את העיתונות - התכנית המלאה

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק