N12
פרסומת

השר להגנת העורף ארדן: "בלי סמכויות – אתפטר"

עימות פוליטי בממשלה מגיע לשיאו, סביב השאלה מי יהיה אחראי על העורף הישראלי בסופות או במלחמות. השר גלעד ארדן מאיים להתפטר מתפקידו אם לא יקבל לידיו את האחריות לפיקוד העורף עד סוף ינואר

עמית סגל
פורסם:
ארדן: "הדגש יעבור מההליך הפלילי לקנסות"
צילום: AP
הקישור הועתק
ארדן: "הדגש יעבור מההליך הפלילי לקנסות"
מאיים להתפטר מתפקידו. ארדן | צילום: AP

למרות הבטחות חוזרות ונשנות ובניגוד להמלצות מקצועיות, המשרד להגנת העורף לא קיבל את האחריות על פיקוד העורף. השר הממונה גלעד ארדן מציב אולטימטום ואומר בשיחות סגורות: "אם בתוך חודש, עד סוף ינואר, לא יתקבלו החלטות סופיות שיעניקו לי סמכויות, ובין היתר את האחריות על פיקוד העורף, אתפטר מתפקיד השר להגנת העורף".

ראש הממשלה נתניהו הבטיח כבר פעמיים שיחוקק את חוק העורף שמסדיר את סמכויות משרדו של ארדן. הפעם הראשונה הייתה כשארדן קיבל את המשרד לידיו, והפעם השנייה הגיעה בתחילת אוגוסט כשהוחלט על העברת הסמכות בנושאים אזרחיים על פיקוד העורף. אבל, במשרד הביטחון מתחמקים מיישום ההחלטה.

דוגמה למצב הנוכחי היא העובדה שגם השר וגם בכירי משרדו מבקשים להגיע לסיורים לימודיים בפיקוד העורף, וכבר חודשים ארוכים שהם לא מצליחים לעשות זאת. ארדן אומר בימים האחרונים שהוא לא יישאר במשרד ללא סמכויות אמיתיות ושאם עד סוף ינואר לא יוחלט סופית, הרי שהמשרד נותר בלי יכולת ועדיף לחסוך לציבור את העלויות של קיומו.

אחרת, המקום היחיד שבו המשרד הזה יקבל את המקום הראוי לו זה כנראה בוועדת החקירה הממלכתית הבאה.