בלוק חרדי ללפיד (צילום: רויטרס ויח"צ)
בלוק חרדי ללפיד | צילום: רויטרס ויח"צ

יאיר לפיד היה הראשון שזומן לפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, אחרי פרסום התוצאות הסופיות של הבחירות לכנסת ה-19. המגעים הקואליציוניים טרם נפתחו באופן רשמי, אבל העובדה שבעקבות ההישג שגרפה יש עתיד הפכו המפלגות החרדיות לשותפות פוטנציאליות "אטרקטיביות" הרבה פחות מבעבר לממשלה החדשה חלחלה בהבנתם של ראשיהן - שעשויים לפעול יחד כדי להקים "גוש חוסם" שיבהיר לנתניהו את הקווים האדומים שלהם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אומנם יש עתיד קיבלה 19 מנדטים, אבל יהדות התורה וש"ס ביחד זכו ל-18", אמר היום חבר הכנסת משה גפני (יהדות התורה) בריאיון לגלי צה"ל. "אנחנו הולכים יחד עם ש"ס בנושאים העקרוניים: בסוגיית הסטטוס קוו, בעניינים הדתיים ובגיוס בני הישיבות. אי אפשר לכפות אחד על השני אורח חיים שונה. לכן, אני מעריך שבסופו של דבר ההיגיון ייגבר", הוא הדגיש.

לפיד עצמו, ביום שאחרי פגישתו עם נתניהו ואחרי הדיווחים על כוונתו לדרוש למלא את תפקיד שר החוץ בממשלה הבאה, טרם התייחס לאיומים שמשמיעים ראשי הסיעות החרדיות באופן ישיר. בעמוד הפייסבוק שלו כתב: "באנו לשנות באמת. העקרונות שלנו בשבוע שעבר נותרו כפי שהם גם היום: שוויון בנטל, דאגה למעמד הביניים בנושאים כמו חינוך ודיור ושינוי שיטת הממשל". הוא הביע נחישות בכוונתו לממש את הבטחותיו ואמר כי "מנהיגות היא יכולת להציב מטרות ואז לחתור אליהן בלי להתבלבל. זה מה שאנחנו עושים עכשיו".

באשר לדיווחים שלפיהם פרט למינויו לשר החוץ, ביקש לשריין את תיק החינוך לרב שי פירון - שדורג במקום השני במפלגתו - אמר לפיד כי לפחות לפי שעה, "אף אחד לא מדבר על תיקים".

על רקע הדברים, השלים אמש נתניהו סבב טלפונים בין ראשי כל הסיעות הציוניות שנבחרו לכנסת ה-19 שבו קרא להם לפתוח עם נציגי הליכוד-ביתנו במשא-ומתן להרכבת הקואליציה הבאה. יושבת-ראש העבודה שלי יחימוביץ' ומקבילתה במרצ זהבה גלאון מסרו כי הודו לנתניהו על ההצעה, אך דחו אותה בנימוס.