בית מפלגת העבודה (יוסי זילברמן) (צילום: יוסי זילברמן)
הוועידה מחליטה | צילום: יוסי זילברמן

ועידת העבודה התכנסה הערב לדיון סוער, רווי יצרים ומכריע: האם מקבלים את ההסכם שנחתם הבוקר בראשי תיבות בין הליכוד והעבודה, ובכך לסלול את הדרך לכניסת המפלגה לעבודה.

"אחדות זה מה שדרוש למדינה", קרא יו"ר העבודה אהוד ברק לעבר ההמונים שקראו קריאות ביניים לעברו בעת נאומו. "אתם יכולים לצעוק כמה שאתם רוצים אופוזיציה, אבל רוב מוחלט רוצים לראות אותנו יחד עם הימין בממשלה".

"אין כאלה שנדבקים לכיסאות וכאלה עם ערכים", אמר ברק למתנגדיו. "אני דוחה את ההתקפות על שלום שמחון, פואד ועלי. מי שחושב שיותר נכון לבנות את העבודה כגלגל חמישי באופוזיציה - לא יודע על מה הוא מדבר".

שלי יחימוביץ' נואמת בוועידת מפלגת העבודה (חדשות 2) (צילום: חדשות 2)
שלי יחימוביץ'. "נכנסים כסרח עודף" | צילום: חדשות 2

"אני לא רודף אחרי שום כסא", התעקש יו"ר העבודה. "אני לא מפחד מביבי נתניהו. לא אהיה סרח עודף. מנהיגות זה גם ללכת נגד הזרם".

פרץ: "אנחנו סוגרים ליונת השלום את החלונות והתריסים"

"אנחנו נהפוך להיות שק החבטות הפוליטי", תקף קודם לכן יו"ר המפלגה הקודם, עמיר פרץ, את יו"ר המפלגה הנוכחי. "אנחנו סוגרים היום ליונת השלום את החלונות ואת התריסים".

את הכניסה לממשלה, תיאר פרץ כ"מלכודת דבש". "אני יודע שלהיות יושב ראש נותן לך תחושה שאתה יכול הכל", אמר פרץ. "אך הצלילה לדביקות ולמתיקות יכולה להיות מסוכנת. אתה צולל לתוך מלכודת דבש".

_OBJ

מזכ"ל המפלגה איתן כבל התנגד נחרצות לכניסה לקואליציה. "קנו אתכם בנזיד עדשים", האשים המזכ"ל את אהוד ברק ועופר עיני שמובילים את מהלך החבירה לבנימין נתניהו. "בשביל מה? בשביל שנתרסק עוד הפעם?".

כבל בנאום תוקפני במיוחד זעק לעבר חברי הוועידה: "אנחנו נגמרים. היינו צריכים מבצע צבאי על מנת להגיע למספר דו-ספרתי".

עיני: "הציבור מחכה לתקווה מכם"

"אם לא ייעשה מעשה חריג של שילוב כוחות, מעל למאה אלף מפוטרים צפויים בחודשים הקרובים", זעק יו"ר ההסתדרות עופר עיני שלקח תפקיד חשוב בהובלת המו"מ עם נתניהו. "אתם מפלגה סוציאל דמוקרטית - זה התפקיד שלכם! הציבור מחכה לתקווה ממכם".

_OBJ

שלום שמחון, מקורבו של אהוד ברק, הקריא בפני המשתתפים את הסיכומים שאליהם הגיעו צוות המשא ומתן של העבודה והליכוד. "ברק ישותף באופן מלא בתהליך המדיני", אמר שמחון שזכה לכמה וכמה קריאות ביניים במהלך נאומו. "הצדדים הסכימו לשמור על מערכת המשפט ובית המשפט העליון של מדינת ישראל".

יצחק הרצוג שהתלבט רבות בשאלה, סיפר מדוע הכריע בסופו של דבר בעד כניסה לממשלה. "אני סבור שלעבודה יש משהו שנקרא אחריות לאומית עודפת", אמר הרצוג ואף הוסיף, כשברקע נשמעות קריאות בוז: "אני מוכן לשלם את המחיר על החלטתי. אני לא מפחד".

ח"כ שלי יחימוביץ' מהמתנגדים החריפים ביותר לכניסה לממשלה, פירטה מה היא חושבת יהיה המשקל של המפלגה בממשלת נתניהו. "אנחנו לא נכנסים לממשלה כקבלן משנה", אמרה יחימוביץ', אנחנו נכנסים כסרח עודף". בנוסף, הבטיחה יחימוביץ' שבכל מקרה, לא משנה איזו החלטה תתקבל בסוף היא לא תעזוב את המפלגה.

מי ניתק את הקווים בבית מפלגת העבודה?

סקר: מה חושב הציבור על ההכרעה בעבודה

תזכורת: ברק חוטף מיקרופון בכינוס ב-2004