כל גישושי הנשיא: יממה בלבד לאחר הכרזתו של יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין על המועד הרשמי לבחירות לנשיאות, 10 ביוני, ממשיכים המועמדים - אלה שהצהירו על ריצה לתפקיד ואלה שעדיין לא, במאמצים לגייס חתימות, קולות והבטחות - גם במסדרונות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ח"כ ראובן (רובי) ריבלין, שכבר השיג את החתימות הדרושות להצגת מועמדות ונחשב לאחד המועמדים המובילים לתפקיד, נתפס בעדשת המצלמה מחוץ לחדר ועדת החוץ והביטחון בכנסת כשהוא 'מסתודד' עם שלושה ח"כים שטרם הצהירו במי יתמכו לתפקיד היוקרתי.

ריבלין שוחח עם ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ) ועם ח"כ עליזה לביא וח"כ רונן הופמן (יש עתיד), ככל הנראה על מנת לבקש מהם לשקול תמיכה בו במעמד ההצבעה מאחורי הפרגוד במליאת הכנסת בעוד שלושה שבועות בדיוק. הופמן וריבלין אף הוסיפו לשוחח בארבע עיניים בנושא באחת ההפסקות.

לא רק תמיכה בקלפי: המרוץ להשגת החתימות נמשך

עד לסיום מועד ההרשמה הסופי צריכים המועמדים, בעיקר אלה שעדיין לא הכריזו רשמית על ריצתם, להחתים עשרה חברי כנסת על טופס הגשת מועמדותם - דבר שיאפשר להם להגיע גם לקו הסיום של ההתגוששות שנמשכת כבר מספר חודשים פעמים רבות באופן לא פרלמנטרי ומכובד במיוחד. עד כה, רק ריבלין וח"כ בנימין (פואד) בן אליעזר השיגו את עשר החתימות הדרושות.

מי מהם ייבחר לאזרח מספר 1? (צילום: חדשות 2)
מי מהם ייבחר לאזרח מספר 1? | צילום: חדשות 2


בינתיים, ראש הממשלה נתניהו עדיין לא הצהיר על תמיכה במועמד כזה או אחר והוא ממשיך לשוחח מאחורי הקלעים עם השר סילבן שלום, שצפוי להחליט אם הוא מתמודד לתפקיד כבר בימים הקרובים. לבד מנתניהו, כמעט אף ראש מפלגה בקואליציה לא הצהיר אף הוא על תמיכה במועמד כלשהו - דבר שרק מגביר את אי הוודאות במרוץ המסובך והמבולבל ממילא.

תמיכה מוצהרת במועמד כזה או אחר עדיין די נדירה. מספר בכירים בליכוד כבר הודיעו על תמיכה בריבלין. במפלגת העבודה הודיעו כי ח"כ בן אליעזר הוא המועמד שלהם, אך רוב רובם של חברי הכנסת עדיין מתחמק ממתן תשובות ברורות בנוגע לזהות המועמד המועדף שלהם.

"אני תומך בפואד", הצהיר בפנינו היום ח"כ חיליק בר מהעבודה. "בעידן מדיני שבו ראוי שנשיא ידע לדבר ערבית וידע לדבר עם הערבים - מדובר בדבר חשוב ביותר". בר הוא בין הח"כים הנדירים שכבר מצהירים על תמיכה, כך גם מספר חברי כנסת מהליכוד בהם השרים כץ וסער שהביעו תמיכה בח"כ ריבלין שכבר שלח מכתב בו הוא מבקש את תמיכת חבריו לכנסת.

הקולות שיכריעו את המרוץ - בידי "הבוחרים החופשיים"

ח"כ פנינה תמנו שטה (יש עתיד) עדיין לא החליטה במי היא תומכת - כמו חברים נוספים למפלגתה שקיבלו חופש הצבעה. "אני מחכה לראות מי יהיו המועמדים הסופיים", אמרה לנו היום. "כרגע אני בעיקר מקווה שהמאבק לא יהפוך למלוכלך יותר ממה שהוא כבר עכשיו. להגיד שהוא נקי כבר מזמן אי אפשר".

דילמה מוסרית. הנשיא פרס (צילום: חדשות 2)
ב-10 ביוני כבר יהיה לו מחליף. פרס | צילום: חדשות 2


בדומה לחברי מפלגתו של לפיד, חברי כנסת מהבית היהודי ממתינים אף הם לראות מי יהיו המועמדים הסופיים לתפקיד על מנת לבחון ולראות במי כדאי לתמוך.

מבדיקה של חדשות 2 Online מול נציגים כמעט מכל הסיעות בכנסת, ח"כים רבים ציינו כי ״עדיין לא גיבשו החלטה״, בהם חברי הכנסת משה פייגלין (הליכוד ביתנו), אלי ישי (ש״ס) ודב ליפמן (יש עתיד). חלק מחברי הכנסת החרדים ציינו כי הם אינם עוסקים בנושא הבחירות לנשיאות ולכן לא יתבטאו פומבית בעניין כלל.