הביקורת הציבורית והתנגדות ראשי המאבק החברתי לדוח ועדת טרכטנברג עשו את שלהם, וראש הממשלה בנימין נתניהו נאלץ לוותר על כוונתו לאשר מחר, בהליך מזורז, את עיקרי המלצות הצוות לשינוי חברתי-כלכלי שהקימה הממשלה.

בעקבות מסע הלחצים שהפעילה, בין היתר, התאחדות הסטודנטים – הודיעו חברי סיעות ש"ס וישראל ביתנו כי הם מתנגדים להצבעה שהייתה אמורה להיערך מחר בממשלה. במקום זאת, תסתכם הישיבה בנושא בדיון עליו שבו יוכלו השרים להביע את דעותיהם על המסקנות.

השר אלי ישי אמר כי "דוח ועדת טרכטנברג גם על פי הודאת חלק מחבריו הוא דוח חלקי. אין בו התייחסות לשכבות החלשות  אותם אלו שלא מסוגלים להתחיל את החודש ואף אין התייחסות לדיור הציבורי. לאור זאת אבקש לא להביא את מסקנות הדוח להצבעה מחר בממשלה. אם יהיה מי שיתעקש להביא את הדוח להצבעה לא יוכלו שרי שס לתמוך בדוח זה".

בהתאחדות הסטודנטים בירכו על ההתפתחויות ואמרו כי היו"ר, איציק שמולי, "אמר לנציגי הסיעות כי אומנם עמדתם התקבלה בתחום החינוך וכי יש בדוח גם אלמנטים חיוביים, אולם לצד זאת חסרות המלצות מהותיות בתחומים שונים להתמודדות עם בעיית אי-השוויון, יוקר המחייה ומצב הדיור בצורה טובה יותר".

עוד הדגישו הסטודנטים, כי "בשום אופן לא יהיה נכון להצביע על הדוח כמקשה אחת ובכל מקרה, בעקבות הביקורת הרבה, אנו מצפים מהממשלה להקצות זמן נוסף כדי למצות את הדיור הציבורי עליו".

שמולי לנתניהו: "מצפה שתותיר זמן נוסף למיצוי הדיון הציבורי"

איציק שמולי עם פרופ' טרכטנברג (צילום: חדשות 2)
איציק שמולי עם פרופ' טרכטנברג | צילום: חדשות 2

אתמול שיגר יו"ר התאחדות הסטודנטים איציק שמולי מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו, בו כתב כי "לא ניתן לאמץ את הדוח כפי שהוא כמקשה אחת, והביקורת הציבורית הרבה שעולה מאז פרסומו מהווה עדות לכך".

"למרות עבודתו המקצועית והמקיפה של פרופ' טרכטנברג, מניתוח הדו"ח עולה פער בלתי סביר בין החזון המרהיב והמרומם שכתב יו"ר הוועדה ובין ההמלצות הדלות בתחומים שונים שכתבו ראשי הצוותים שלו", ציין שמולי והוסיף כי "אמנם בדו"ח ישנם מספר אלמנטים חיוביים, בעיקר בתחום החינוך ובמשורה בתחום המיסוי, אולם בתחומים אחרים חסרות בדוח המלצות אפקטיביות מרחיקות לכת אשר יכלו לסייע בפתרון בעיות אי השוויון ויוקר המחיה, ובראשן בעיית הדיור".

"הנחת היסוד התקציבית העומדת בבסיס התוכנית, מעלה ספקות רבים באשר לכוונת הממשלה לבצעה כלל", כתב שמולי במכתבו לנתניהו. "לפיכך, ולאור חוסר האמון ההולך וגובר בין הממשלה בראשותך ובין המפגינים, אני מצפה כי תותיר זמן נוסף למיצוי הדיון הציבורי בין נבחרי הציבור ובוחריו באשר למסקנות הוועדה, שכן אותה הבהילות המתמיהה לאישור הדוח בממשלה דווקא בתקופת החגים נעדרת כמעט לחלוטין ממרבית מסקנותיה של הוועדה בניסיונה להציע פתרונות למצב החברתי- כלכלי", הדגיש יו"ר התאחדות הסטודנטים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק