תגובה ראשונה בישראל לאחר ניתוק הכלכלה האירנית מ'צינור החמצן' העולמי. 24 שעות לאחר ניתוקה של אירן ממערכת הסליקה הפיננסית הבינלאומית "סוויפט", מתייחס שר האוצר יובל שטייניץ לנושא ומגדיר את הצעד "מכה קשה לכלכלה האירנית".

לדבריו של השר שטייניץ, "ניתוק של מדינה ממערכת הסליקה הפיננסית הבינלאומית מקשה מאוד על ייבוא וייצוא נפט. אירן יכולה לקבל רק כסף מזומן או זהב, אך בסכום של מיליארדים זה לא אפשרי".

בתשובה לשאלה האם הסנקציה הכלכלית הקשה מספיקה, אמר השר: "הדבר הזה יכול להשפיע עד כדי התמוטטות של הכלכלה האירנית. האם זה מספיק? אינני יודע. האם זה משמעותי ומשפיע על יכולת העמידה שלהם? זה ללא ספק צעד דרמטי".

גם שר ההסברה יולי אדלשטיין הצטרף לדבריו של שר האוצר ואמר, כי "הממשלה מרוצה מהחלטת 'סוויפט' ואנו בטוחים שהדבר ישפיע על הכלכלה האירנית. אני מקווה שהדבר יביא להחלטת הממשלה באירן להפסיק את הפרויקט הגרעיני".

אירן: "נגיב בעוצמה לסנקציה הכלכלית"

הרפובליקה האסלאמית לא יושבת בחיבוק ידיים וכבר אתמול שחררה הצהרות לוחמניות בעקבות ההחלטה לנתק אותה ממערכת הסליקה הפיננסית הבינלאומית.

עלי פלאחיאן, לשעבר שר המודיעין האירני, אמר על ההחלטה האחרונה כי "הצעד הזה משול לסגירת נתיבי מים בינלאומיים", כך דווח בסוכנות הידיעות האירנית "פארס". עוד הוסיף הבכיר לשעבר, כי "אירן תגיב לצעד האחרון בכל האמצעים העומדים לרשותה".

SWIFT, או החברה העולמית לתקשורת בין-בנקאית (מסלקת הכספים הבינלאומית), היא נקודת מוקד בנקאית קריטית למסחר בנפט, העברות כספיות ועוד. החלטת החברה לנתק קשר עם 40 בנקים וחברות בת אירניות, עלולה לפגוע לא רק בענף הבנקאות בטהרן אלא גם בתעשיית הנפט המקומית הענפה - ובו בזמן גם באזרחים הנתמכים כספית על ידי קרוביהם בחו"ל.

"ניתוק בנקים הוא צעד יוצא דופן וחסר תקדים ל-SWIFT", אמר לזארו קמפוס, אחד ממנהלי החברה. "זוהי תוצאה ישירה ופעולה רב-צדדית להעצמת הסנקציות הכלכליות נגד אירן".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק