אין תמונה
צעירה ורווקה. סתיו שפיר

מהיום נשתדל לשנן את שמותיהם של 120 ח"כים שיסתובבו בארבע השנים האחרונות (בתקווה) במסדרונות המשכן ויקחו חלק בעבודת הרשות המחוקקת. הכנסת ה-19, כך למדנו, כוללת 48 פרצופים חדשים ושוברת שיאים בייצוג נשים וחובשי כיפה, אבל יש עוד כמה נתונים מעניינים שגילינו על נבחרי הציבור שלנו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

צעירים לנצח

סתיו שפיר בת ה-27 היא הנציגה הצעירה ביותר בכנסת ב-19. הדרך עוד ארוכה עבור שפיר, שנולדה שנה אחרי שבנימין (פואד) בן-אליעזר נכנס למשכן, אבל היא ללא ספק יכולה להתנחם בעובדה ש"נסיכי הפוליטיקה", שנכנסו אליה בגיל צעיר, קצרו הצלחה רבה.

כך לדוגמה, סילבן שלום, שנבחר לכנסת בגיל 32, שימש בין היתר בתפקידי שר האוצר ושר החוץ, וכמובן משנה לרה"מ בקדנציה האחרונה. ציפי לבני, שנכנסה למשכן בגיל 41, הייתה בין היתר שרת המשפטים, שרת הקליטה, שרת הבינוי והשיכון וכן שרת החוץ. העתיד יחייך גם לסתיו שפיר?

ילדים זה שמחה

אנסטסיה מיכאלי אומנם לא תקשט את הכנסת התשע עשרה נוכח שלל התקריות בהן הייתה מעורבת, אך מסתבר שלפחות מבחינת הילודה, הכנסת לא צפויה לדאוג. אל המקום הראשון מבין חברי הכנסת החדשים מגיע הרב ישראל אייכלר מיהדות התורה עם 14 צאצאים.

את המקום השני חולקים שניים: ח"כ ניסים זאב הוותיק מש"ס וח"כ הטרייה אורית סטרוק מהבית היהודי. לכל אחד מהם 11 ילדים.

אחריהם ניצבים אריה דרעי ויצחק כהן מש"ס, עם 10 ילדים. ח"כ הרב אלי בן-דהן, שניהם מהבית היהודי, מגדל 9 ילדים. לח"כ עיסאוי פריג' ממרצ 7 ילדים, כמו גם לח"כ שולי מועלם מהבית היהודי. עוד ברשימה נמצא זבולון כלפא מהבית היהודי עם 6 ילדים.

בקרוב אצלך?

אין תמונה
הפרופסור של הכנסת. ח"כ ברוורמן

רוב חברי הכנסת עונדים טבעת על ידם, כאשר החלק הארי של הרווקים נמצא במפלגת העבודה: סתיו שפיר, איציק שמולי, מיכל בירן, מירב מיכאלי. כמו כן, עדיין במסלול הרווקות אפשר לאתר את ח"כ חנין זועבי ותמר זנדברג. ח"כ ציפי חוטובלי מהליכוד יצאה מהרשימה ממש לאחרונה כשהודיעה כי תינשא לבחיר לבה בעוד מספר חודשים.

המוח היהודי

מפלגת העבודה היא היחידה ששולחת לכנסת פרופסור. מדובר בחבר הכנסת אבישי ברוורמן, כלכלן במקצועו, לשעבר נשיא אוניברסיטת
בן-גוריון בנגב, כמו כן שימש כשר לענייני מיעוטים.

לא פחות מ-13 חברי כנסת מתהדרים גם בתואר "דוקטור". שיאנית המפלגות המחזיקות בחברי כנסת עם התואר היוקרתי היא "יש עתיד", עם לא פחות מ-4 נבחרים, ביניהם: ד"ר עדי קול, ד"ר עליזה לביא, ד"ר רות קלדרון, ד"ר רונן הופמן. בליכוד-ביתנו יש שלושה חברי כנסת עם תואר ד"ר: יובל שטייניץ, ד"ר עוזי לנדאו וד"ר שמעון אוחיון (שגם נועל את הרשימה). בעבודה, כאמור, מלבד הפרופ' אבישי ברוורמן, ניתן למצוא את ד"ר נחמן שי, לשעבר בקדימה. בין הסיעות הערביות: ד"ר אחמד טיבי, מסיעת רע"מ-תע"ל את ד"ר עפו אגבאריה מחד"ש, ואת הנבחר החדש ד"ר באסל ראטס מסיעת בל"ד.

אלוף האלופים

ח"כ ישראל אייכלר ועוד 3 ח"כים יפקחו (צילום: הכנסת)
משפחתי. אייכלר | צילום: הכנסת

שני הפוליטיקאים המכהנים בעלי הדרגה הגבוהה ביותר הם ח"כ ורב אלוף במיל' שאול מופז, יו"ר קדימה, שכיהן כרמטכ"ל ה-16,
וכן השר רב אלוף במיל' משה יעלון מהליכוד, הרמטכ"ל ה-17.

שני האלופים החדשים בכנסת הם באדיבות "התנועה": הראשון הוא אלעזר שטרן, שבתפקידו האחרון בצה"ל היה ראש אגף כוח האדם. השני הוא עמרם מצנע, ששימש בין היתר כאלוף פיקוד המרכז וכראש אגף תכנון בצה"ל.

גם תתי אלופים תמצאו במשכן: חבר הכנסת פואד בן אליעזר ממפלגת העבודה וחברת הכנסת מירי רגב מהליכוד-ביתנו, לשעבר דוברת צה"ל.

ניצבים בפני משימה

בכנסת הקרובה יכהנו 3 חברי כנסת הנחשבים לבכירים לשעבר במשטרה. המוכר מביניהם הוא מיקי לוי, לשעבר מפקד מחוז ירושלים ונספח המשטרה בארצות הברית, שיכהן כחבר כנסת מטעם "יש עתיד". גם משה מזרחי, שיכהן במסגרת מפלגת העבודה, הוא אישיות ציבורית מוכרת. מזרחי שימש כראש האגף לחקירות ומודיעין, תפקיד שממנו הודח לאחר שעלה חשד שעשה שימוש פסול בהאזנות סתר בחקירות אותן ניהל כראש היאחב"ל.

ניצב בדימוס דוד צור, מעתה חבר כנסת ב"תנועה" של ציפי לבני, שימש כמפקד מג"ב בין השנים 2002 ל-2004, וכן כמפקד מחוז תל אביב של משטרת ישראל בארבע השנים שלאחר מכן. 

דרך ארוכה

חבר הכנסת שצריך לנסוע הכי הרבה קילומטרים כדי להגיע לדיוני הכנסת הוא יצחק וקנין מש"ס. וקנין מתגורר במושב יערה שבגליל המערבי,
המרוחק 171.6 קילומטרים מירושלים. גם חברת הכנסת החדשה מ"יש עתיד", רינה פרנקל, תצטרך לבלות זמן רב במכוניתה. פרנקל מתגוררת
בנהריה, כ- 164.1 קילומטרים מהכנסת.

עוד חברי כנסת שבוודאי התחברו היטב עם הרדיו: מוחמד ברכה מחד"ש המתגורר בשפרעם (151 קילומטרים מירושלים), וחנא סוויד המתגורר בעילבון (142.4 קילומטרים מהכנסת). אגב, על פי החוק, לחבר הכנסת אשר מגוריו הקבוע אינו בירושלים מגיעה לינה במלון בירושלים, בו הוא יכול ללון בלילה שבין שני ימי ישיבה בכנסת.

ההוצאות ישולמו על ידי הכנסת. בנוסף, חבר הכנסת שמקום מגוריו הקבוע מרוחק מירושלים מעל 100 קילומטרים לפחות, זכאי להוצאות מלון בירושלים גם ביום שלפני ישיבה או ביום שלאחריה, ללא תלות חיבור ביניהן. גם לרגל השתתפות בוועדה או בסיור יכול לקבל הח"כ המתגורר רחוק מלון על חשבונה של הכנסת.