לי זיתוני ז"ל (צילום: באדיבות המשפחה, חדשות)
לי זיתוני ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה, חדשות

עכשיו גם הכנסת מתגייסת למען של לי זיתוני ז"ל: חברי מטה המאבק שפועל להבאת הדורסים להישפט בישראל גייס רוב גדול בקרב חברי הכנסת בארץ על מנת לפנות לנשיא צרפת ניקולא סרקוזי בדרישה להסגיר את הדורסים כדי שיועמדו לדין בישראל. מאבקם כבר קיבל את תמיכת רעייתו של סרקוזי, קרלה ברוני, ששיגרה בעבר מכתב תמיכה לאימה של לי.

בימים האחרונים פעלו חבריה של לי בכנסת ואספו חתימות מיותר מ-70 חברי כנסת, שחתמו על המכתב שישוגר בהמשך לנשיא צרפת. בהמשך החודש ימלאו חמישה חודשים לתאונה שבה נהרגה לי בצומת הרחובות ויצמן-פנקס בתל אביב.

המכתב שיוגש לנשיא צרפת (צילום: חדשות 2)
המכתב שיוגש לנשיא צרפת | צילום: חדשות 2

"מכובדנו הנשיא, בבואך לשקול עניין חשוב ורגיש זה, אנא זכור את מילותיו של סעיף 4 בהצהרת זכויות האדם והאזרח: 'חופש - פירושו יכולתו של כל אדם לעשות כל דבר שאינו מזיק לזולת'. מילים אלו מקבלות משמעות יתרה כאשר אישה צעירה שוכבת מתה בקברה בקיבוץ נווה אור שבצפון ישראל ואילו שני הדורסים נהנים מהחופש שמעניק להם החוק הצרפתי", לשון המכתב שמיועד לנשיא צרפת.

רועי פלד, בן זוגה לשעבר של לי, שעומד בראש מטה המאבק להסגרת הדורסים, אמר הערב לחדשות 2 באינטרנט כי למרות שטרם נעשתה פנייה רשמית מצד ישראל להסגיר את הדורסים, הם מצפים שהפרלמנט הצרפתי יתייחס בכובד ראש וימצא את הפיתרון המתאים כדי להביא אותם לישראל. "לא ייתכן מצב שבו שני ראשי מדינות מסכימים באותו נושא, ועדיין שני עבריינים מסתובבים חופשי ברחובות פריז. אנו נמשיך ונפעל בכל האמצעים העומדים לרשותנו במסגרת החוק כדי להביאם להישפט בארץ".

בשבוע הבא הוא צפוי לצאת לצרפת עם איציק זיתוני, אביה של לי, לכנס לכנס בפריז שמארגן מטה החברים של לי ביחד עם ז'יל טייב, איש עסקים צרפתי שמעורב בקהילה היהודית בפריז. הכנס יתקיים ביום שני בערב וינכחו בו מאות משתתפים בעלי השפעה בצרפת.

שר החוץ: אופטימי לגבי סיכויי ההסגרה

15 חודשי מאסר. קלוד אייזיק חייט (צילום: חדשות 2)
החשוד העיקרי: קלוד אייזק | צילום: חדשות 2

בנאום בכנס לשכת עורכי-הדין שנערך הערב בתל אביב, נשמע שר החוץ אופטימי בנוגע לסיכויי הסגרתם של דורסיה של לי זיתוני מצרפת למשפט בארץ. "מתנהלת מערכה לא פשוטה שבסופה אני מאמין שנראה אותם בארץ". אמר ליברמן, כפי שפורסם בגלי צה"ל.

אמירתו של שר החוץ עומדת בסתירה לדברים שאמר רק החודש שגריר צרפת בישראל, כריסטוף ביגו לפיהם ישראל כלל לא ביקשה מצרפת להסגיר את הדורסים.

הדורס נעצר בצרפת - ושוחרר

זירת התאונה שבה נהרגה לי (צילום: רפרודוקציה מתוך דף הפייסבוק)
זירת התאונה שבה נהרגה לי | צילום: רפרודוקציה מתוך דף הפייסבוק

מקורביה של לי מסרבים להשלים עם העובדה שבזמן שהם עדיין מתאבלים על האובדן, החשודים בדריסה ממשיכים בשגרת חייהם מבלי שאיש נתן את הדין על התאונה הקטלנית. קלוד חיאט, החשוד העיקרי בדריסה, נעצר לאחרונה על ידי משטרת צרפת לאחר שנתפס נוהג במהירות 156 קמ"ש בכביש בין-עירוני, אך הוא שוחרר לאחר חקירה קצרה.

בדיון שנערך בכנסת בחודש שעבר, אמר שגריר צרפת בישראל שצרפת עדיין ממתינה שישראל תגיש בקשת הסגרה רשמית של השניים. הוא הוסיף כי לרוב, צרפת אינה נוהגת להסגיר חשודים למדינות שאינן נכללות באיחוד האירופי. בינתיים, עד שמשטרת ישראל ומשטרת צרפת יתגברו על המכשולים הביורוקרטיים, הדורסים ימשיכו להסתובב חופשיים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק