שוברים את הכלים ולא משחקים: כל חברי הכנסת והשרים מהאופוזיציה עזבו אחר הצהריים את אולם המליאה, ביחד, במחאה על כך שלטענתם הקואליציה נוקטת בשורה של צעדים ש"מרוקנים את הכנסת מתוכן".

מדובר האירוע דרמטי של ממש במובנים של הכנסת: זה אמנם קרה כבר בעבר, לפני 6 שנים, אבל עדיין - העזיבה ההמונית היא תופעה די נדירה.

הצעדים אליהם התייחסו חברי האופוזיציה הם בין השאר התקציב הדו-שנתי שמנהיגה ממשלת נתניהו, העובדה שהצעת אי אמון יכולה להפיל ממשלה רק אם 65 ח"כים תומכים בה וגם אפשרות ההצבעה של סגני שרים.

דבר נוסף שהאופוזיציונרים המורדים מחו עליו הוא צמצום מספר החברים בוועדות הכנסת, אך כנראה שהם שכחו שמי שיזם את זה הוא לא אחר מראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט בקדנציה הקודמת.

בראכה: "הממשלה עושה סיכול ממוקד לכנסת"

פאנל האופוזיציה בירושלים (צילום: יוסי זילברמן)
כצל'ה ובראכה משלבים כוחות? | צילום: יוסי זילברמן

"אני לא זוכרת סדרה פוגענית כזאת בערעור מעמדה של הכנסת", אמרה יו"ר הכנסת לשעבר וחברת קדימה, דליה איציק, במסיבת עיתונאים שכונסה קודם לכן. "יש פעמים שאתה אומר 'עד כאן'".

חבר הכנסת מוחמד בראכה מחד"ש אמר כי "מאז תחילת עבודתה של הממשלה הנוכחית אנו שמים לב לסיכול ממוקד שהממשלה עושה לכנסת. מה שביבי עשה הוא שמי שרוצה להעביר חוק צריך קואליציה משלו". בראכה פנה ליו"ר הכנסת הנוכחי ראובן ריבלין ואמר "אנחנו לא מטילים עליו את האחריות למצב אבל כן מטילים עליו את האחריות לפיתרון".

תגובת הליכוד: "האופוזיציה לא נותנת לעובדות לבלבל אותה"

יו"ר הקואליציה ח"כ זאב אלקין אמר בתגובה לצעד המפתיע כי "האופוזיציה נהנית לטעון טענות חסרות ביסוס ולא נותנת לעובדות האמיתיות לבלבל אותה. כמעט בכל סיטואציה שבה ניסינו להגיע עם האופוזיציה להבנות נדחינו בטענה כי האופוזיציה תהיה לוחמת, גם אם על חשבון הממלכתיות הנדרשת והאחריות המתחייבת מתפקידה".