נגישות לנכים, אבל לא בישיבות? (צילום: רויטרס)
גם ברכבות - הנכים זכאים לנגישות | צילום: רויטרס

חוק הנגישות לבעלי מוגבלויות עבר בכנסת כבר לפני שנים רבות. במסגרת החוק, ישנה מחוייבות לאפשר לבעלי מוגבלויות גישה נוחה למשרדי הממשלה, הרשות המקומית וכל מבנה ציבורי אחר. "נגישות היא אפשרות הגעה למקום, תנועה והתמצאות בו", נכתב בחוק השוויון.

מחר, צפוי להעלות ח"כ משה גפני מיהדות התורה תיקון להצעת חוק זו, שתביא לפטירת ישיבות מיצירת דרכי גישה לנכים ובעלי מוגבלויות. בארגוני הנכים הביעו כעס רב ופליאה על הצעתו של ח"כ גפני, והודיעו כי יפעלו בכל דרך שברשותם על מנת להוריד אותה מסדר היום, או לחילופין לגרום לביטולה לאחר שתאושר.

ח"כ משה מטלון מסיעת ישראל ביתנו, זעם על כוונתו של ח"כ גפני להעלות את הנושא להצבעה: "אם הצעת חוק כזו תעבור, אני אפעל למען הפסקת התמיכות לאותן ישיבות", הצהיר בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט, "אני לא מאמין שהיא תעבור - וגם אם כן אפעל בכל הדרכים העומדות לרשותי כדי להסירה מספר החוקים".

ח"כ אילן גילאון, יו"ר ועדת הנגישות בכנסת, אמר בתגובה: "תמיכת הממשלה בהצעת החוק מחבלת במאמץ ארוך השנים להנגשת מדינת ישראל. מתן פטורים מחובת הנגשה לבעלי מוגבלויות לישיבות יחזיר את ישראל שנים אחורה וירחיקה מהמדינות המתקדמות. מדובר באי-הבנה מוחלטת של שפת הנגישות, שאינה ניתנת לחלוקה. כל אדם באשר הוא אדם, בין אם הוא אברך או תלמיד חכם, זכאי להתנהל באופן עצמאי ובכבוד".

מלשכתו של ח"כ גפני נמס בתגובה:"מדובר על 1,600 מוסדות קטנים, שאם יבצעו תהליכי הנגשה לנכים זה יהווה הון עתק, זאת בנוסף לעובדה שמשרד האוצר לא מסכים לתקצב את הפעולה הזו. לשר החינוך תהיה סמכות לקבוע כללים לגבי תנאי ההנגשה למוסדות".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק