בעוד שהלחימה ברצועת עזה במסגרת מבצע "צוק איתן" נמשכת, מתייחס היום (חמישי) ראש הממשלה בנימין נתניהו לראשונה לסדקים שנבקעו בציבור הישראלי ולהקצנה מימין ומשמאל בימי הלחימה. נתניהו אף מתח ביקורת מרומזת לעבר שריו, שלטענתו צריכים לשמש דוגמא אישית על מנת להביא לאיחוד העם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אחדות ההנהגה חשובה להצלחת המערכה והיא חשובה מאוד לעם ישראל, כשם שהאחדות בעם נותנת לנו כוח להמשיך בעבודה הקשה והאחראית שלנו. אין לי ספק שהאחדות הזו מעניקה עוצמה נוספת לחיילים שנלחמים בשטח, ועדיין יש מיעוט בציבור שדווקא ברגעים אלה בוחר להקצין את עמדותיו מצד זה או אחר", אמר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה השבועית שהתקיימה בקריה בתל אביב.

גורש, שוב. חאלד משעל, ארכיון (צילום: AP)
תחת לחץ, משעל | צילום: AP

"אני קורא לכם, אל תפגעו באחדות המיוחדת שקיימת בנינו, הישמרו בדבריכם והיזהרו במעשיכם, ויותר מכך ומעל הכל -שרי הממשלה הם אלה שצריכים לתת דוגמה אישית לציבור כולו", הוסיף ראש הממשלה בפנייה לשרים, שאחדים מהם התבטאו באופן חריף ביותר בעד ונגד הרחבת הפעולה הצבאית.

נתניהו המשיך במסר לשריו כשאמר כי "בעת הזו העם מצפה מכולנו, ובראש בראשונה משרי הממשלה להתלכד מאחורי המטרה. בימים שבהם חיילינו נלחמים מול האויב ומסכנים את חייהם למען כולנו, אנחנו חייבים להם את זה. ככל שאנחנו מאוחדים יותר - אנחנו חזקים יותר".

חשיפת מנהרה בעזה, ארכיון (צילום: ליאור וענונו ורפאל חיון)
חשיפת המנהרות, השבוע | צילום: ליאור וענונו ורפאל חיון

"נחושים להשלים את השמדת המנהרות"

נתניהו התייחס גם למאמצים הנמשכים בשטח, כשהבהיר כי המטרה המוגדרת של המבצע, איתור והשמדת המנהרות, לא תסתיים גם במהלך הסכם עתידי ואפשרי להפסקת אש. "עד כה נטרלנו עשרות מנהרות טרור ואנחנו נחושים להשלים משימה זו, עם או בלי הפסקת אש, ולכן לא נסכים לשום הצעה שלא תאפשר לצה"ל להשלים את המשימה החשובה הזו", הדגיש.

על רקע הדברים הללו מדווחת רשת אל-מנאר הלבנונית, המזוהה עם החיזבאללה, כי משלחת משותפת מהג'יהאד האסלאמי וחמאס תגיע הערב לקהיר על מנת לדון במתווה המצרי. הדיווחים מהתקשורת הלבנונית מצטרפים לפרסום אתמול לפיו נציגים ישראלים נחתו במצרים על מנת לדון במתווה לרגיעה. שר התחבורה ישראל כץ התייחס היום לדיווח כשאמר כי "אין שיחה שמתנהלת במקום כלשהו שפוגעת בפעילות של צה"ל. למצרים יש אינטרס משותף עם ישראל - לפגוע בחמאס".

במקביל לחזית המדינית הזו, נושא העולם את עיניו גם לעבר קטאר, לשם הגיע ביממה האחרונה סאיב עריקאת, שליחו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו-מאזן. עריקת צפוי להיפגש עם שר החוץ הקטארי ועם מנהיג חמאס הגולה חאלד משעל, על מנת לנסות ולרכך את עמדתו הניצית.

משרת המילואים יקבל יותר? (צילום: דו"צ)
גיוס כוחות המילואים, ארכיון | צילום: דו"צ

חילופי אש ברצועה, מחבלים חוסלו בהיתקלויות

בשטח ממשיכים הכוחות הלחימה, איתור המנהרות ופגיעה במטרות הטרור של החמאס. הבוקר נרשמו חילופי אש בין הכוחות לבין מחבלי הג'יהאד האסלאמי במחנות הפליטים אל-מראז'י ואל-בוריג' במרכז רצועת עזה. "חמאס ספג מכות קשות", הדגיש היום ראש הממשלה נתניהו, "פגענו באלפי מטרות טרור, מפקדות, מצבורי רקטות, מוקדי ייצור, מרחבי שיגור ומאות מחבלים שחוסלו. ההישגים הללו ופעולות הנטרול של המנהרות הם רק השלב הראשון בדרך לפירוז רצועת עזה".

בתקרית נוספת היום, זיהה כוח מחטיבת גולני מחבל שהגיח מפיר מנהרה, הכוח פתח באש והמחבל נהרג. כמו כן, כוח מחטיבת צנחנים זיהה חולייה של חמישה מחבלים, כלי טיס של חיל האוויר תקף את המחבלים ופגע בהם. גם הירי לעבר יישובי ישראל נמשך ללא הרף. משעות הבוקר נשמעו אזעקות בשורה של יישובים - בקריית מלאכי, באר שבע, אשקלון, אשדוד ויישובי עוטף עזה. מערכת כיפת ברזל יירטה את מרבית הרקטות, היתר נפלו בשטחים פתוחים. בשני מקרים שונים נגרם נזק למבנה ולנזק, ללא נפגעים.

בצה"ל נערכים גם להמשך הלחימה, כשהבוקר החל גיוסם של 16 אלף חיילים נוספים, וזאת על מנת לרענן את הכוחות שגויסו בתחילת המבצע. מרבית הכוחות החודשים לא נועדו להיכנס לשטח הרצועה. "הגיוס יעניק לנו חופש פעולה בגמישות ובקבלת ההחלטות", הסביר היום דובר צה"ל. בסך הכול גויסו 70 אלף חיילי מילואים מתחילת מבצע "צוק איתן", וכעת יגיע המספר ל-86 אלף.