בין הפוליטיקאים העשירים - נתניהו, בנט ול (צילום: AP רויטרס)
ניסיון אחרון ליישוב המחלוקות | צילום: AP רויטרס

אחרי שהושגו הסכמות ברוב הנושאים המרכזיים, נותרה מחלוקת עיקרית שמונעת את חתימת ההסכם הקואליציוניים והקמת הממשלה - איוש משרדי החינוך והפנים. לפיד מתעקש על מינוי מספר 2 ביש עתיד הרב שי פירון לשר החינוך ומנגד, בליכוד-ביתנו רוצים להשאיר את תיק החינוך בידיו של גדעון סער.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אתמול, בתום שלוש שעות וחצי שעות של דיונים, הגיעו בנימין נתניהו, אביגדור ליברמן, יאיר לפיד ונפתלי בנט להסכמות בנוגע לצמצום מספר השרים שיכהנו בממשלה החדשה. בהתאם לדרישתה של מפלגת יש עתיד נקבע כי בממשלה ה-33 יהיו 20 שרים ושמונה סגני שרים. ח"כ ליברמן, שמקווה להתמנות לשר החוץ עם תום ההליכים המשפטיים נגדו, לא כלול במספר השרים שעליו הוסכם.

מקורביו של לפיד הסבירו לעיתון "ידיעות אחרונות" את "ההתאבדות", לדבריהם, של יושב ראש יש עתיד על הקמת ממשלה צרה. "ברגע שהוא קיבל את תפקיד שר האוצר כדי לשנות את סדרי העדיפויות הלאומיים הוא הבין שהמשמעות של ממשלה קטנה היא הרבה יותר קריטית מהבטחת בחירות".

סער זוכה לתמיכה רחבה של המורים

אמש קיבל שר החינוך סער חיזוק מארגון המורים, הסתדרות המורים, יו"ר מרכז השלטון המקומי ומועצת תנועות הנוער, שפרסמו בזה אחר זה הודעות תמיכה בהישארותו בתפקיד. "הסתדרות המורים בישראל קוראת לראש הממשלה להשאיר את תיק החינוך בידי גדעון סער, וזאת כדי ליצור המשכיות במערכת החינוך ולהמשיך תהליכים חינוכיים רבי חשיבות", נכתב בהודעה מטעם הסתדרות המורים.

תיק הפנים מיועד ככל הנראה ליש עתיד, אך השאלה היא מי המועמד שיקבל אותו - חבר הכנסת מאיר כהן או חברת הכנסת יעל גרמן. אפשרות נוספת שעלתה במהלך הדיונים הקואליציוניים היא מינויו של גדעון סער לתפקיד שר הפנים, במידה והרב פירון יקבל את תפקיד שר החינוך.