האם הוויכוח סביב השוויון בנטל הגיוס יכרסם בקואליציה? יו"ר ישראל ביתנו, שר החוץ אביגדור ליברמן, נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו והודיע לו על החלטתו להורות לחברי סיעתו לפרוש מוועדת פלסנר המגבשת בימים אלה הצעת חוק בסוגיה.

ליברמן הביע תרעומת על מה שכינה "החלטת הוועדה להפלות לטובה את ציבור ערביי ישראל ולא לחייבו בשירות למדינה, הפוגעת בחשיבות השוויון בנשיאה בנטל". הוא הדגיש כי ישראל ביתנו תביא להצבעה הצעת חוק אחרת שכבר הוגשה בעבר - ש"קובעת שוויון בנטל לכל חלקי העם", כלשון הודעת הסיעה - ותחייב גם את בני המגזר להתגייס.

"ישראל ביתנו סבורה שיש רק דרך אחת נכונה להביא לשוויון אמיתי בנטל בין כל האזרחים במדינה - והיא חובת שירות בגיל 18 לכל אזרח: חילוני, חרדי או ערבי", אמרו בסיעתו של ליברמן. "ישראל ביתנו דוגלת בעקרון שנקבע במגילת העצמאות שלפיו שוויון בישראל מובטח לכולם, בזכויות ובחובות - ללא קשר לדת, גזע או מין. יש לכבד זאת".

מתווה החוק: חרדים יוכלו להתלבט בגיוס עד גיל 22

הצעת החוק שמגבשת ועדת פלסנר אמורה להוות חלופה לחוק טל. הוועדה התכנסה בימים האחרונים וקבעה כי החרדים יוכלו להתלבט בשאלת גיוסם עד גיל 22, ולאחר מכן יחליטו אם להתגייס לצה"ל. להחלטת הוועדה התנגד נחרצות נציג הציבור, יואב קיש, הנמנה עם אנשי "מחאת הפרייארים".

הוועדה, שהתכנסה אמש בכדי לדון בסוגית הסנקציות שיוטלו על חלק מהציבור החרדי שיבחר להשתמט מן הגיוס. בתום הדיונים, תגבש הוועדה את מסקנותיה הסופיות כדי שיהפכו להצעת חוק בהתאם לקביעת בג"ץ, המחייבת בחקיקת חוק חלופי לחוק טל, עד לסוף חודש יולי הקרוב. עם זאת, בוועדה חוששים כי לא יספיקו להגיש את המסקנות במועדן, ויש שטוענים כי נתניהו עצמו עשוי לפנות לבג"ץ בבקשה לדחייה.

"אנשי הצבא חיים באשליה שאם נודיע שמגייסים את כולם בגיל 18 - כולם יתייצבו בבקו"ם" אומרים בכירים בוועדת פלסנר. "המטרה העומדת לנגד עינינו היא בחירת מסגרת השתלבות מתאימה שתגרום לחוק להצליח", הם מסבירים את ההסדר המתגבש. גם במשטרת ישראל שמחים על ההחלטה. שם אומרים כי המשטרה תהנה מכמות נכבדת של מתגייסים חדשים לשירות האזרחי. בנוסף, גורמים בוועדה מנסים לאפשר למתגייסים להצטרף גם לשירות בתי הסוהר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק