המאבק מתחדש: שנתיים אחרי המאבק שהביא לבסוף לביטולו של חוק טל לאחר הכרעת בג"ץ, נציגי הפורום לשוויון בנטל, גופים וארגונים לקידום השוויון בשירות הצבאי התאגדו הבוקר (ב') בגן ארלוזורוב בתל אביב - שם הקימו מחדש את מאהל המחאה, שהפך מ"מאהל הפראיירים" ל"מאהל המשרתים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המאבק הפעם מתרכז נגד חוק הגיוס החדש המתגבש בכנסת, שלטענת אותם ארגונים הולך להיות "גרוע אפילו יותר מחוק טל" וצפוי להעניק פטור מלא משירות לעשרות אלפי בני ישיבות. "לצערי, אנחנו נאלצים להקים שוב את אוהל המשרתים - הפעם כמחאה על חוק הגיוס המתגבש בוועדת שקד", אמר איתי בן חורין, פעיל מרכזי במאבק גיוס שווה לכל. "לפני כשנתיים הקמנו כאן את האוהל ופוליטיקאים רבים באו לחזק את ידינו, ופשוט גרו כאן - בהם גם מי שמתיימר להוביל היום את המאבק לשוויון בנטל, שר האוצר יאיר לפיד".

לדבריו, לפיד וחבריו, שאז הפגינו בקולי קולות, עומדים עכשיו להעביר חוק שרק ינציח את אי השוויון ויגרום בפועל לכ-50 אלף בני ישיבות מעל גיל 18 שלא לשרת בצה"ל. "אותם פוליטיקאים עלו אז על בריקדות וצעקו", אמר בן חורין. "הם לא עשו את זה בשביל שבני ישיבות ההסדר ישרתו רק חצי מהזמן. מעניין מה לפיד היה אומר על החוק המתגבש אם הוא היה היום חבר אופוזיציה".

בן חורין הוסיף כי "לפיד נשמע בעצרות כמו מוחמד עלי, אבל בפועל הוא כמו פישנזון. שנה אחרי שהוקמה ממשלה חדשה ללא חרדים, הולך לעבור חוק שלא יביא לכלום".

חברי הארגונים המוחים טוענים שהחוק החדש רק ינציח את האפליה וכי מדובר בחוק שנועד לשרת את החילונים, החרדים ומגזר הכיפות הסרוגות בנפרד - ולא בחוק שאמור להיות שווה בפני כולם וגרום לכך שכולם ישרתו - בשירות צבאי או אזרחי.

"מהפכה? עובדים על הציבור בעיניים"

"הבעיה המרכזית היא ששר האוצר בא ואומר שבחודש הבא תהיה כאן מהפכה - זה לא נכון", קבע שחר אילן, סמנכ"ל עמותת חדו"ש שמשמש גם כחבר בוועדת שקד הפועלת לגבש את חוק הגיוס החדש. "החוק שדנים בו כעת בכנסת לא יביא שוויון בנטל. הוא גרוע מחוק טל. עובדים על הציבור בעיניים כי החוק שהול לעבור הוא ההפך משוויון בנטל".

אילן הוסיף: "הציבור לא מבין עדיין שמה שהולך לקרות בארבע השנים הקרובות זה שחרדים לא יתגייסו, אלא הולכים להיות משוחררים. מדובר למעשה על ריקון הבריכה: 50 אלף תלמידי ישיבות בני 18 ומעלה הולכים לקבל פטור מלא. לא גיוס, לא שוויון בנטל. זו המהפכה? הציבור לא מבין, אבל אנשי 'יש עתיד' צריכים לדעת שבסוף הציבור יבין - ויהיה לזה מחיר פוליטי, רק שאז יהיה מאוחר מדי. מי שחושב שבג"ץ יאשר פטור מלא לכל מי שלומד בישיבה לכל בני ה-18 ומעלה חי בסרט".

לדברי נציגי הארגונים המוחים, הם לא מצליחים לגייס מספיק אנשים שיבואו ויצעקו נגד החוק המתגבש, ולכן הם נאלצו לחזור ולהקים את אוהל המחאה. "אנחנו מאוד מקווים שמה שאז התחיל מאוהל קטן והגיע להפגנה גדולה, יקרה גם עכשיו", אמר בן חורין. "אנחנו עדיין חושבים ומקווים שיעבירו חוק שיוביל לכך שכל אזרח ישרת בשירות צבאי או אזרחי".

שמו של המאהל, שנקרא בעבר מאהל הפרייארים, השתנה למאהל המשרתים לא בכדי. "אנחנו רוצים להבהיר לכולם שאנחנו גאים לשרת - וצריך שאנשים מכל המגזרים בחברה ירגישו ככה", הסביר בן חורין.