ירושלים נערכת לבחירות המקומיות, אבל במזרח העיר, גם מי שיש לו זכות להצביע כנראה לא יגיע לקלפיות. ערביי הבירה לא שולחים אפילו מועמד. "בשביל מי אני אצביע? בשביל הבן אדם שהורג אותי?", שאל תושב ירושלים בן 56. "למה שאצביע עבור בן אדם כזה?". 270 אלף ערבים מוגדרים כתושבי ירושלים - מספיק קולות כדי להטות את התוצאות או אפילו, בתנאים מסוימים, לנצח בבחירות.

חלק מתושבי מזרח ירושלים קושרים בין ההצבעה לעירייה לבין קבלת מרותה של ממשלת ישראל. "אני לא אצביע בגלל שהבחירות האלה הם לממשל הכיבוש", אמרה פאטימה מוגרבי, מוסלמית מרוקאית שעברה להתגורר בעיר. "אנו הירושלמים לא מכירים בתוקפו של הכיבוש הזה".

חלק מהתושבים דווקא פתוחים למשא ומתן אם ראש העיר בתנאים מסויימים. "אם העירייה תבטל את 72 אלף צווי ההריסה במזרח ירושלים, זוהר חמדאן והחמולה שלו יצביעו בבחירות", אמר ראש חמולת חמדאן, זוהר חמדאן. "אבל אם לא - אני אשן בביתי ואנחנו לא נצביע".

כמה מתושבי העיר המזרחית אמרו לחדשות 2 באינטנרט שהמועמד ארקדי גאידמק ניסה לגייס כאן קולות. על פי דיווחים גם המועמד החרדי מאיר פרוש הגיע לברר אם יש על מה לדבר.

חתאם עבדל קאדר, יועץ לראש הממשלה הפלסטיני סלאם פייאד, מעודד את התושבים שלא להצביע. "זה לא מספיק לבקש מהפלסטינים להחרים את הבחירות, זו חובתם של הפלסטינים", אמר עבדל קאדר בכנס מיוחד.

34% מתושבי ירושלים הם ערבים. הם אמנם לא מצביעים לראשות העירייה, אבל רובם משלמים את מסי הארנונה. למרות זאת, במזרח העיר טוענים שפחות מ-10% מתקציב העירייה מגיע לשכונות הערביות.