אחרי שעבר אמש בקריאה שנייה ושלישית בכנסת למרות היעדרותו של ראש הממשלה ו-9 משריו, "חוק החרם" יעמוד בקרוב מאד למבחן ראשון מול בג"ץ.

החוק החדש, שמאפשר להעמיד לדין כל אדם או ארגון שיקרא לחרם על ההתנחלויות, עבר אמש ברוב של 47 תומכים מול 38 מתנגדים. ואולם עוד בטרם אושר החוק, הודיעו ארגונים שונים כי יעתרו לבג"ץ נגדו.

הארגונים החברתיים "קואליציית נשים לשלום", "רופאים למען זכויות אדם", "הוועד הציבורי נגד עינויים" ו"עדאללה" עתידים להגיש היום עתירה לבג"ץ נגד החוק. לטענת הארגונים, החוק הוא אנטי דמוקרטי, מוטה מבחינה פוליטית ונוגד זכויות אזרחיות בסיסיות.

ח"כ גלאון: "החוק הזה מונע ממני להביע את דעתי"

"זה אחד החוקים היותר בעייתים מבחינת תדמיתה של ישראל בעולם", אמרה היום ח"כ זהבה גלאון (מרצ) בראיון לחדשות 2 באינטרנט. "החוק הזה מונע ממני להביע את דעתי האידיאולוגית, הפוליטית והמוסרית. החוק אומר: אל תאמר את דעתך – ואם כן, אתה תהיה נתון לעונש. אפילו היועץ המשפטי לממשלה אומר זאת".

מי שאמור להגן על החוק מול בג"ץ הוא היועץ המשפטי לכנסת, עו"ד אייל ינון. כפי שנחשף לראשונה במהדורה המרכזית של חדשות 2, עוד בטרם עלה להצבעה אמש, הגדיר ינון את החוק כ"בעייתי" ואף "על סף האי-חוקתיות". עם זאת, ייאלץ כעת ינון לעשות ככל יכולתו כדי להסביר לבית הדין העליון מדוע החוק ראוי להיכנס לספר החוקים של מדינת ישראל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק