היועץ המשפטי לממשלה עו"ד יהודה ויינשטיין הגיש הערב את התייחסותו לעתירה של התנועה הירוקה נגד הרמטכ"ל הבא האלוף יואב גלנט, זאת בנוגע לשימוש שלא כדין בקרקעות במושב עמיקם.

מהדברים שכתב ויינשטיין עולה כי משרד מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס, שמנהל בעצמו בדיקה בנושא, העביר לאחרונה לפרקליטות המדינה ממצאים חדשים שלא היו בידיה עד כה בפרשה. הנתונים האלה הם חלק מהבדיקה שמתנהלת במשרד המבקר ועדיין לא הושלמה, ואף וטרם הועברו להתייחסות הגורמים הנוגעים לנושא.

בעקבות המידע החדש, ביקש היועץ המשפטי לממשלה ממבקר המדינה לזרז את בדיקתו בפרשת גלנט ולהשלים את דוח הביקורת בנושא מוקדם ככל הניתן.

בתנועה הירוקה, מי שעומדת מאחורי העתירה נגד מינויו של האלוף יואב גלנט לתפקיד הרמטכ"ל הבא של צה"ל, הגיבו היום בסיפוק להודעתו של היועץ המשפטי לממשלה. "בקשת היועץ מעידה כי העתירה מוצדקת", אמר ד"ר אורי שייניס, יו"ר מועצת המומחים בתנועה הירוקה ואחד העותרים.

"ועדת טירקל דנה במינוי שבוע אחד בלבד, ולו הייתה מעמיקה יותר בבדיקתה, כפי שעשה המבקר בזמן כל כך קצר, לא היינו נאלצים להגיש את העתירה", הוסיף שיינס. "פרשיות ההשתלטות על קרקעות של גלנט נמשכות כבר שנים ארוכות, ואלמלא התערבות מבקר המדינה, לא היינו מצליחים לעלות על שורש הבעיה בכל המהלכים החוקיים למחצה והבלתי חוקיים לכאורה, שנקט גלנט במשך שנים ארוכות", אמר.

בג"צ: "גלנט היה היחיד שסיפח שטחים"

בשבוע שעבר הסתיים הדיון בבג"צ נגד מינויו של גלנט ללא החלטה, כאשר ההכרעה צפויה להינתן במועד אחר. הרכב של שלושה שופטים שמע את טיעוני הצדדים, ומתח ביקורת חריפה על הפרקליטות, לאחר שבדיון קודם בעתירה שהתקיים לפני כשנתיים, ניתן לשופטים מצג שווא.

בדיון הקודם נטען שכמו במקרה של גלנט, גם משפחות נוספות במושב עמיקם קיבלו אישור לספח שטחים לרשותן, אלא שבדיון באותו היום התברר שגלנט הוא היחיד שקיבל אישור לספח שטחים נוספים לנחלה שהייתה ברשותו.

למרות זאת, הסתמכו השופטים על דברי הוועדה, שלא מצאה פגם ערכי בהתנהלותו של גלנט, וטענו כי "העילה להתערבות בנושא כזה של בית המשפט היא קיצונית".

היחיד שקיבל 35 דונם של שטחים חקלאיים

בעתירה שהגישו הארגונים הירוקים נגד גלנט הם טוענים להתנהלות פסולה, הנושקת לטענתם להתנהגות פלילית ב"פרשת הקרקעות", שעוסקת בשלוש פרשיות שונות של השתלטות לכאורה על שטחים ציבוריים במושב עמיקם, מקום מגוריו של גלנט.

למרות הדברים, השופטים ציינו את המקרה החריג של גלנט, שהינו התושב היחיד שקיבל לידיו 35 דונם של שטחים חקלאיים ביישוב. לטענת העותרים, יש בכך טעם לפגם כיוון שוועדת טירקל, שבוחנת את המינויים בשירות הציבורי, לא ערכה בירור ראוי של העובדות הנוגעות לשלוש הפרשיות, והתעלמה מהכשלים הערכיים בהתנהלותו של גלנט.

נציגת הפרקליטות מצדה התנצלה על הטעות שנפלה בהעברת הנתונים בדיון הקודם, אך ציינה שגם לאחר שהתבררו, נראה שלא צריכה להיות להם השפעה על ההחלטה למנות את גלנט לרמטכ"ל.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק