למרות אישור הממשלה לתיקון בחוק הנאמנות, קבוצה של 28 ח"כים ואנשי רוח מתכנסים היום לדיון מיוחד בכנסת כדי לדון בשינויים הצפויים בחוק ובהשלכותיהם על החברה הישראלית ועל עתיד המדינה. את הדיון אנו העברנו בשידור חי כאן בחדשות 2 באינטרנט. 

יו"ר השדולה נגד גזענות בכנסת, ח"כ שלמה מולה, אמר בדיון כי "השיטפון של חוקים אנטי-ישראל ואנטי-דמוקרטיים בישראל צריך לעבור מן העולם. באנו להגיד די לפאשיזם של אביגדור ליברמן". הוא הוסיף, "אני לא הולך לבקש מעפו אגבריה או ממוחמד ברכה להיות ציוניים. אני רוצה לבקש לשמור על הדמוקרטיה שלנו, כי דמוקרטיה שלא מתגוננת היא דמוקרטיה בסכנה, ואנחנו ראינו בהיסטוריה מה היה בסופם של יהודים שלא התגוננו".

"יצחק רבין נרצח בגלל ששמו עליו את התווית של בוגד", הזכיר בדיון הפרופ' מרדכי קרמניצר. "ברור שזה מהלך שבסופו נראה ניסיון לסלק את הפוליטיקה הישראלית. הם לא מבינים שהערבים הם סם החיים של הדמוקרטיה הישראלית, שבלי נציגים ערבים בפוליטיקה הישראלית הדמוקרטיה הישראלית איננה דמוקרטיה יותר".

"הדמוקרטיה לא תישמר בגלל החוק"

הזמר יהלי סובול נוכח אף הוא בכינוס. "אני בתור בן-אדם שכותב ומתבטא מודאג במיוחד מחוקים שבאים להגביל את חופש הביטוי. ההתבטאות הזו היא הבסיס שממנו מתחיל פאשיזם. ברגע שאנשים מתבטאים איך שהם חייבים ולא איך שהם חושבים - משם מתחילה טוטליטריות".

"האזרחים לא צריכים לשרת את הממשלה – הממשלה צריכה לשרת את האזרח", אמר ח"כ טאלב א-סנע. "היום מדברים הרבה על תקופתו של יצחק רבין ז"ל, שבזמן כהונתו אמרו שהשלטון לא לגיטימי כי הוא נשען על חברי המפלגות הערביות. אחרי הרצח של יצחק רבין, אשתו לאה שאלה: 'איפה הייתם?'. אני לא רוצה שנגיע למצב ששוב נשאל את עצמנו איפה היינו".

אחריו עלתה לנאום ח"כ חנין זועבי שביקשה להדגיש את חשיבות החוק למבחן הדמוקרטיה. "לפני החוקים האלה לא הייצתה דמוקרטיה. שלא נתבלבל", אמרה זועבי. "התשתית של החוקים האלה היא לא של השנה האחרונה אלא של 60 שנה. כל יהודי חייב להתעקש על הנקודה הזאת ולהדגיש שזהו מבחן הדמוקרטיה ואחריו ייבנו הנדבכים האחרים".

נתניהו יוזם שינוי נוסף בחוק הנאמנות

אמש הודיע ראש הממשלה כי עדיין לא נאמרה המילה האחרונה בנושא התיקון לחוק. נתניהו החליט להורות על שינוי נוסף בחוק הנאמנות, במסגרתו תחול חובה להצהיר נאמנות למדינה יהודית ודמוקרטית - גם על מתאזרחים יהודים, על פי חוק השבות. נתניהו אף הורה לשר המשפטים יעקב נאמן להכין הצעת חוק ממשלתית חדשה בנושא.

בשבוע שעבר אישרה הממשלה בישיבתה השבועית על שינוי בחוק האזרחות, כך שיחייב נאמנות למדינה יהודית ודמוקרטית. התיקון עבר ברוב גדול של 22 תומכים מול 8 מתנגדים. מי שהתנגדו לתיקון החוק הם שר הביטחון אהוד ברק וכן כל שרי מפלגת העבודה. בנוסף אליהם התנגדו גם מיכאל איתן, דן מרידור ובני בגין.

נתניהו: "בעולם מנסים לטשטש הקשר בין העם היהודי למדינתו"

"ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי ומדינה דמוקטית. יש כאלו בעולם המנסים לטשטש את הקשר הייחודי בין העם היהודי למדינתו, אך הקשר הוא נשמת אפנו ואין בלתו", אמר ראש הממשלה והוסיף: "כך גם הדמוקרטיה, אין מקום להטיף לנו על דמוקרטיה ונאורות. אין דמוקרטיה אחרת במזרח התיכון, אין מדינה יהודית אחרת בעולם. השילוב של שני אלה מבטא את ייחודה של מדינת ישראל, מי שרוצה להצטרף אליה, צריך להכיר בה".

אישור התיקון לחוק עורר סערה, כצפוי, במערכת הפוליטית. יו"ר מרצ, ח"כ חיים אורון, אמר כי "פעם אחר פעם הוכח כי סדר היום של ליברמן הפך לסדר היום של הממשלה כולה. דבר לא יחלץ את העבודה מהממשלה". ח"כ אחמד טיבי אמר כי "הממשלה הפכה לשוליה הנרצעת של ישראל ביתנו הפשיסטית, והוכיחה שוב כי המדינה אינה שוויונית".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק