העברת שכונת האולפנה ו"חוק ההסדרה": החוק שהביא לפילוג בקואליציה ביממה האחרונה, נפל בקריאה טרומית במליאת הכנסת ברוב של 69 מתנגדים מול 22 תומכים. מול הכנסת ובית המשפט העליון הפגינו אלפי פעילי ימין בקריאה למנוע את העברת חמשת הבתים לשטח סמוך לשכונה בבית אל. כאן בחדשות 2 באינטרנט העברנו בשידור ישיר את הדיון בכנסת וההפגנות בירושלים.

בתחילת הדיון סביב "חוק ההסדרה" נימק השר בני בגין את התנגדות הממשלה ליוזמה. "זהו חוק לביטולו של פסק דין של בית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ", הוא קבע - ופירט: "יש לנו מחלוקת עם בג"ץ. בעצמי הופעתי לפניו בעניין זה לפני חודשים אחדים. ברור שאני חולק על פסק הדין. גם עכשיו, לפני כחודשיים, הלכנו לבג"ץ, הגשנו בקשה מנומקת ומפורטת. חשבנו שהיא מוצדקת. לא שעו לבקשתנו - והחליטו אחרת".

בגין הדגיש כי "יש לנו מחלוקת עם תוצאת פסק הדין הזה, אבל אין לפני הממשלה דרך המאפשרת התנערות מפסק דין - גם כשהממשלה אינה מסכימה עם תוצאתו. החוק לא יועיל להתיישבות - אלא יזיק לה. לא ישריש, אלא יחליש. תוצאת החקיקה הזאת לא תהיה רק 'בא לברך ותמצא מקלקל', אלא גם היפוכו - שיאמרו אומות העולם - לסתים אתם. במקום להלל בפה מלא על המפעל הזה וצדקתו המוסרית המלאה. זו שטות להעמיד כנוגדים זה לזה את טובת ההתיישבות מצד אחד, ואת טובת המדינה מצד שני".

בעקבות דרישה של 20 חברי כנסת שהוגשה ליו"ר הכנסת ראובן ריבלין, ההצבעה על "חוק ההסדרה" נערכה בצורה שמית, כאשר כל אחד מהיושבים במליאה צריך היה לציין האם הוא תומך או מתנגד להצעה לאחר שקראו בשמו. 69 חברי כנסת התנגדו להצעת החוק, מול 22 תומכים. שרי הממשלה שהוזהרו על ידי ראש הממשלה שיפוטרו אם יתמכו בחוק, הצביעו נגד או נעדרו מההצבעה. 

מפגינים מתעמתים עם שוטרים
מפגינים מתעמתים עם שוטרים | צילום:

מחאת המתנחלים נמשכת

בכיכר אגרנט שבירושלים, הסמוכה לכנסת, יושבים בימים האחרונים מספר פעילי ימין ששובתים רעב בעקבות ההחלטה להעביר ממקומם את בתי שכונת האולפנה. כחלק מצעדה שנמשכת ביומיים האחרונים, הגיעו משעות הבוקר אלפי בני אדם נוספים שמתנגדים לפינוי התושבים.

שובתי הרעב הודיעו בצהריים במסיבת עיתונאים שמחאתם נמשכת. "זו מדינה דמוקרטית, הרוב קובע את החוק", אמרו. "העם דורש צדק, 
ההתיישבות תמשיך להתפתח על אפם וחמתם. זו חלמאות ורשעות". המוחים קראו להקים עיר אוהלים בבית אל, "כדי להגן על הבתים של ארץ ישראל".

חבר הכנסת זבולון אורלב, שיזם את הצעת החוק, השתתף גם הוא במסיבת העיתונאים. "אלו לא תוצאות סופיות, הנחתי מחדש את החוק על שולחן הכנסת והדיון בו ימשיך. נמשיך ללחוץ על כל השרים שיעשו כמעשי חברי הכנסת. אם זה היה קורה, החוק הזה היה עובר. סיבוב הפרסה והפניית העורף שלהם היא שהכשילה את החוק. אנו נתבע מהם לממש את ההצהרות שלהם ובסיבוב הבא להעביר את חוק ההסדרה.
זהו לא מאבק רק על חמישה בתים, יש מאבק עקרוני ומערכתי על ארצנו.

המשטרה עיכבה לחקירה מוקדם יותר שני מפגינים בחשד שניסו לחסום את הכביש המוביל למתחם הכנסת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק