נדמה שרק לפני זמן קצר, בסוף חודש מרס 2006, כבש אולמרט את ראשות הממשלה בראש מפלגת קדימה, שנראתה אז כנבחרת חלומות. "היום אמרה הדמוקרטיה הישראלית את דברה", חגג אז אולמרט. אך לאחר שמונה שנים אמר בית המשפט את דברו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מעטים זכרו והזכירו אז, בשיא הצלחתו, את הפרשיות שנקשרו בשמו: פרשת החשבוניות הפיקטיביות - בה זוכה אך ספג ביקורת מהשופט, ופרשת האי היווני, שנסגרה מחוסר ראיות. באמצע שנת 2006 זכה אולמרט לתמיכה ציבורית גדולה, וניסה לבנות תדמית של אדם צנוע שהשררה לא עלתה לו לראש.

אבל חטא הגאווה תמיד היה שם, כבר במינוייים ההזויים - אברהם הירשזון לאוצר ועמיר פרץ לביטחון - ולאחר מכן במלחמת לבנון השנייה. 

אולמרט הפך לראש ממשלה צולע שאיבד את האשראי הציבורי, ובינואר 2007 הגיעה הידיעה על החשדות נגד אולמרט בחשד להטיית המרכז להפרטת בנק לאומי. חוקרי המשטרה החלו לבקר בביתו לעיתים תכופות, ואז נולדו גם פרשות נוספות - הבית ברחוב כרמייה והמינויים הפוליטיים.

בתחילה נדמה שהוא נחלץ מכל הפרשיות והתיקים נסגרו, אבל אז הגיעה פרשת טלנסקי. אולמרט נאלץ להתפטר והודח בגלל פרשות טלנסקי וראשונטורס, בהן זוכה. הוא החליט לוותר על בחירות 2013, הבטיח לחזור אחרי פרשת הולינד, אבל זה כבר לא יקרה. רק שמונה שנים עברו מאז השבעת הממשלה, בה צולם אולמרט ליד הנשיא קצב - אליו הוא עלול להצטרף בכלא.