הירשזון ובניזרי (צילום: חדשות 2)
גם להם יש חלק במדד. הירשזון ובניזרי | צילום: חדשות 2

האם חלה ירידה ברמת השחיתות השלטונית בישראל? כך לפחות קובע מדד תפיסת השחיתות העולמי של ארגון TI - Transperancy International, שבדק את מידת השחיתות הנתפסת בקרב עובדי הציבור והפוליטיקאים. מהדירוג עולה שישראל נמצאת במקום ה-32 מבין המדינות הנקיות משחיתות, שיפור של מקום אחד בלבד ביחס לשנת 2008.

מדד תפיסת השחיתות העולמי של 2009 כולל 180 מדינות. והוא נסמך על שלושה מקורות מהימנים של מידע אודות השחיתות. בנוסף לדירוג, המדד מעניק ציון לכל מדינה שמשמש אינדיקציה לגבי הרמה הנתפסת של שחיתות באותה מדינה. למרבה ההפתעה, גם בפרמטר הזה לא חלה החמרה וישראל זוכה לציון 6.1 - שיפור קל לעומת השנה הקודמת.

העשירייה המובילה בשנים האחרונות מורכבת כמעט כולה ממדינות החברות ב-OECD. אם הפוליטיקאים הישראלים שואלים עצמם לאן כדאי לשאוף - המדד מכוון את פניהם לניו-זילנד, שמובילה את הדירוג עם הציון 9.4. במקום האחרון נמצאת סומליה שזכתה לציון הנמוך ביותר - 1.1, בעקבות מאבקי הכוח בין המיליציות החמושות במדינה ובין השלטון.

למרות המיקום הלא גבוה, אפשר להתנחם בעובדה שישראל חולקת את אותו ציון עם מדינה כמו ספרד. מבט על האזור מגלה כי שכנותיה של ישראל קיבלו ציונים נמוכים יותר. ירדן לדוגמא קיבלה את הציון 5 ודורגה במקום ה-49, מצרים קיבלה את הציון 2.8 ודורגה במקום ה-111 ואילו סוריה קיבלה את הציון 2.6 ודורגה במקום ה-126.

הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק