ביום חמישי האחרון הסעירה את המערכת הפוליטית ההודעה על הריצה המשותפת של הליכוד וישראל ביתנו ברשימה אחת בבחירות הקרובות. ארתור פינקלשטיין, יועץ הסתרים שנחשב לאדריכל "המפץ הימני", העניק הערב ריאיון מיוחד לחדשות 2 - שבו שטח את הסבריו באשר לכדאיות המהלך.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בשיחת טלפון מבוסטון ייחס פינקלשטיין הצלחה רבה לעצם הנחת אבן היסוד לגוש הימין המורחב, ואמר כי הקמתו השיבה את המערכת הפוליטית בישראל להתמודדות של גושים - שמאל מול ימין.

"אני סבור כבר במשך שנים שאיחוד כזה הוא מהלך מוצלח", אמר פינקלשטיין בפתח דבריו. "בנפרד, יש לנתניהו ולליברמן קהל בוחרים דומה וכל אחד מהם יתרום משהו לשני - יחד הם חזקים הרבה יותר".

באשר להשפעה המעשית של השינויים הפוליטיים אמר פינקלשטיין: "האיחוד הזה לא רק שייצור קואליציה פוליטית חזקה יותר, מכיוון שיהיה קל יותר לזכות בבחירות עם גוש ימני מאוחד - הוא גם הופך את ישראל לבטוחה ויציבה יותר. כך היא תוכל להשמיע קול אחד. זה טוב להם, זה טוב למדינה וזה טוב לעם היהודי".

גם הבחירות האלה יתמקדו בביטחון?

"ייענו לדרישות? יש על מה לדבר" (צילום: רויטרס)
נתניהו וליברמן | צילום: רויטרס

חלק נרחב מהריאיון הקדיש פינקלשטיין לכוח האלקטורלי שצפוי לגרוף גוש הימין המאוחד בבחירות הקרובות. "הם יקבלו לפחות את 42 המנדטים שיש להם עכשיו", הוא אמר בביטחון - והסביר: "בסופו של דבר, האנשים שתמכו בעבר בליכוד ואלו שבישראל ביתנו יישארו מאוחדים. אני צופה שיצטרפו אליהם 3-5 מושבים דווקא מכיוון שזה יהיה גוש ימני מאוחד. אני מעריך שיהיו להם 45 מנדטים, או שניים-שלושה פחות או יותר".

על מקור התמיכה הנוספת אמר פינקלשטיין כי "גוש כזה עשוי למשוך אליו עוד אנשי מרכז-ימין - במיוחד את אלו שהלכו עם אריאל שרון לקדימה. אני חושב שהעובדה שהכל הפך להיות ימין מול שמאל עשתה את ההתמודדות אטרקטיבית יותר. השילוב הזה צפוי להיות מוצלח מאוד, מכיוון שישראל היא מדינה שיש בה רוב ימני מובהק".

בניגוד לניסיונות בשמאל להציב בראש סדר היום בבחירות הקרובות את המצב החברתי-כלכלי, הבהיר פינקלשטיין כי לראייתו - תהיה ההתמודדות הקרובה דומה לזו של קודמותיה.

"כל מערכות הבחירות בישראל לאורך השנים נסבו על הישרדותה של המדינה", הוא הסביר. "זו הסיבה שהסוגיות העיקריות יהיו הביטחון - כי זה מה שעושה את ישראל חזקה יותר. עם הקואליציה הזאת, תוכל ישראל להשמיע קול אחיד מול הקהילה הבינלאומית".