בראיון בלעדי לחדשות 2 מגיבה לראשונה מרגלית הר-שפי לקמפיין למען זיכוייה. 15 שנה לאחר הרצח היא טוענת: "לא חשבתי שזה יקרה ואם הייתי יודעת ברור שלא הייתי נותנת לזה לקרות", ומוסיפה: "משמח שיש אנשים שרואים את האמת ודואגים לגילויה".

למרות דחיית הבקשה לזיכוייה של הר-שפי, שהורשעה באי-מניעת רצח, היא בטוחה ומאמינה לחלוטין בחפותה. "האמת שאין לי שום צפייה שיהיה משפט חוזר או משהו כזה. אני רגילה להתנהלות המיוחדת במקרה שלי של המערכת".

"אני חושבת שבכל מקום מתוקן זה היה תופס יותר כותרות ועושה הרבה יותר רעש", אומרת הר-שפי. "אני מרגישה חלשה להוציא את האמת לאור עם כל ההתעללות שעברה עלי", היא מוסיפה ומזכירה כי שני ראשי שב"כ בעבר טענו כי היא אינה ידעה על כוונת יגאל עמיר לבצע את הרצח.

בנוסף היא מוסיפה ומדגישה כי לפני הרצח לא היה לה מושג על העתיד להתרחש. "הייתי מאוד רחוקה מהדעות האלה. אני לא חשבתי שזה מה שיקרה. אם הייתי יודעת ברור שהייתי עושה משהו, ברור שלא הייתי נותנת לזה לקרות".

חברי כנסת ואנשי ציבור תמכו בזיכוי

רק לפני מספר ימים התפרסם כי ראשי הציונות הדתית פתחו ביוזמה לביטול ההרשעה שניתנה למרגלית הר-שפי, בגין באי מניעת רצח רבין.

רבנים וחברי כנסת מהזרם הדתי-ציוני פנו ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לקבוע מחדש את תוצאות המשפט נגד הר-שפי ולזכות אותה. במכתב שנשלח ללשכתו של היועץ מצוטטים גם כרמי גילון ועמי איילון, ראשי השב"כ לשעבר, כמי שקובעים כי הר-שפי כלל לא ידעה על כוונותיו של עמיר לרצוח את ראש הממשלה.

הר-שפי בת ה-35 למדה ביחד עם רוצח ראש הממשלה יגאל עמיר באוניברסיטת בר-אילן בתקופה שלפני הרצח ושמעה ממנו - על פי העדויות במשפטה - על כוונתו לרצוח את רבין וכי "חל עליו דין רודף המתיר להורגו".

הר-שפי נידונה אז ל-9 חודשי מאסר מהם ריצתה בפועל רק כמחצית לאחר שהנשיא דאז, קצב, החליט לחנון אותה לאחר שהסתמך על דעתם של ראשי השב"כ לשעבר, כרמי וגילון, לפיהן כלל לא ידעה על כוונותיו של חברה לספסל הלימודים.

במכתב ששלחו בין השאר הרב יובל שרלו, חבר הכנסת אורי אריאל מ"האיחוד הלאומי", הרב יעקב מדן, וחבר הכנסת עתניאל שנלר מ"קדימה", מופיעה בקשתם לבטל למפרע את ההרשעה תוך כדי שהם נשענים על קטעים מספרו של כרמי גילון שכתב בספרו "שב"כ בין הקרעים" כי "דרור עדני הכיר חלק מרעיונותיו האופרטיביים של יגאל עמיר אך הר-שפי לא ידעה עליהם".

איילון צוטט כמי שאמר לפני שלוש שנים בכנס פוליטי כי "הר-שפי לא העלתה על דעתה שיירצח ראש הממשלה", והוסיף כי הוא "יודע את זה מודיעינית כיוון שהיה ראש השב"כ".

ויינשטיין פסל את עצמו מדיון בעניין

דב הר שפי, אביה של מרגלית, טען כי לבתו "נעשה לה עוול נוראי בדומה למקרה של עמוס ברנס. גם לה הלבישו תיק והיא עדיין משלמת את המחיר. הגיעה העת לסיים את הפרשה הזו ולזכות אותה". יש לציין כי בעבר נעשתה פנייה שכזו למני מזוז, היועץ המשפטי הקודם, אולם זה הודיע כי לא ייעתר לבקשה.

היועץ המשפטי יהודה ויינשטיין שקיבל אליו את הבקשה, החליט לפסול עצמו מטיפול בפרשה משום שבעבר ביקשה ממנו משפחתה של הר-שפי לייצג את בתם. הטיפול בעניין הועבר בשל כך למשה לדור, פרקליט המדינה.

עמי איילון, ששמו עלה כאחד האנשים שצוטטו במכתב, אמר בראיון לחדשות 2 כי "היוזמה הזו הזויה לחלוטין. יש הבחנה בין ידיעה למודעות, יחד עם זאת באותה תקופה הדברים שאמר יגאל עמיר היו שגורים בפי לא מעט אנשים בקרב האוכלוסיה בה חייתה". דליה רבין, בתו של ראש הממשלה המנוח אמרה בתגובה ליוזמה כי "היא מזועזעת מהרעיון" אך הוסיפה כי "זה לא עניין אישי אלא משפטי. אני סומכת על האנשים המופקדים על שלטון החוק שיקבלו את ההחלטה הנכונה".

יו"ר האופוזיציה ציפי לבני התקשרה לרבין ואמרה לה כי היאי מתנגדת למעורבותם של חברי כנסת בהליכים משפטיים של אזרחים. עוד הוסיפה לבני כי היא "מצרה על מעורבות פוליטיקאים בבקשה הזו שכן היא עלולה להפוך את השיח סביב הרצח למגרש הפוליטי ואסור שהוא יהיה שם".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק