רגע לפני שהוא עתיד לבשר על הקמתה של הממשלה החדשה בראשותו, כינס היום ראש הממשלה בנימין נתניהו את חברי המפלגות הליכוד וישראל ביתנו וסיפר כי: "אנחנו עסוקים בפרטים האחרונים של הסכמי הקואליציה, ואני מקווה שנוכל להביא בשבוע הבא ממשלה חדשה. הדבר החשוב ביותר היה, שהממשלה החדשה תוכל לתת מענה לכל האתגרים הגדולים שיש לנו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בדבריו, התייחס נתניהו גם למספר המנדטים הנמוך יחסית שקיבלה הרשימה המשותפת של שתי המפלגות: "עם 31 המנדטים שקיבלנו מהציבור, עשינו את המיטב, ואני חושב שהשגנו את התוצאה הטובה ביותר על מנת להיות מסוגלים להנהיג את ישראל אל מול האתגרים", טען ופירט: "החזרנו את תיק הביטחון לידינו, ותיק החוץ נשאר בידינו. אלה שני התיקים המשמעותיים ביותר לניהול המדינה ולאתגרי היסוד שלנו. ישנם עוד תיקים חשובים בידינו".

"תחומי האחריות האלה יאפשרו לנו לעשות דברים חשובים למדינה", אמר ראש הממשלה וסייג, "אבל כל זה בתנאי אחד: שיהיה לנו רוב בממשלה. בלי רוב בממשלה, אי אפשר לנהל שום דבר. לכן התעקשתי להשיג רוב ברור בממשלה, שנוכל להבטיח את המדיניות שאנחנו מאמינים בה, גם בביטחון וגם בכלכלה".

בסיום דבריו, פנה נתניהו לשותפו החדש בממשלה, שר האוצר המיועד יאיר לפיד, יו"ר מפלגת יש עתיד. "המשימה הראשונה שתעמוד בפני הממשלה היא להעביר תקציב שישמור על כלכלת ישראל", אמר והבטיח, "אנחנו נמשיך לשמור על הכלכלה".

שותפו הבכיר של נתניהו, יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, אמר בישיבת הסיעה כי הוא "שמח שיצא עשן לבן לא רק בוותיקן, וגובשה ממשלה חדשה". לדברי ליברמן, ההערכה והתוצאות של הממשלה ייבחנו רק בנושא אחד: "בביצוע וביכולת להתמודד עם האתגרים שראש הממשלה דיבר עליהם. היו הרבה פרשנויות בתקשורת בשבועות האחרונים וספקולציות. אני מקווה שבשבוע הבא ניכנס לביצוע והממשלה תתחיל לעבוד", אמר.

עוד בישיבת הסיעה, נבחר היום השר יולי אדלשטיין כמועמד הליכוד-ביתנו לתפקיד יושב ראש הכנסת. יושב ראש הכנסת הנוכחי, רובי ריבלין, נמנע בהצבעה, ואילו כל שאר הנוכחים בסיעה תמכו במועמדותו של אדלשטיין. "הייתי ונשארתי תמיד חלק מתנועת הליכוד ומעולם לא עזבתי אותה", אמר ריבלין.  "חברי הליכוד בחרו בי בפריימריז להמשיך בתפקידי כיושב ראש הכנסת ובמועמדותי לנשיא המדינה אבל גורמים בסיעה סיכלו את רצון רוב הציבור".

הקרב בליכוד: 15 תפקידים ל-20 חברי סיעה

20 חברי סיעת הליכוד מתמודדים כעת על 15 תפקידים בלבד בממשלה הבאה - שבעה תפקידי שר, ארבעה תפקידי סגני שרים, ארבעה ראשי ועדות כנסת ואת תפקיד יו"ר הכנסת. תיקי ביטחון הפנים, החקלאות, התיירות והקליטה כבר ניתנו לחברי ישראל ביתנו, ואילו לחברי הליכוד נותרו משרדי הפנים, התחבורה, התקשורת, הגנת העורף, והמשרד לעניינים אסטרטגיים.

בתחילת השבוע הבא, ככל הנראה כבר ביום שני, תושבע הממשלה ה-33. בממשלתו השלישית של בנימין נתניהו יכהנו 22 שרים, כולל ראש הממשלה, ושמונה סגני שרים. יושב ראש הכנסת צפוי להיות שר ההסברה והתפוצות הנוכחי, חבר הכנסת יולי אדלשטיין.

לפיד ונתניהו אחרי בחירות 2013 (צילום: רויטרס)
רה"מ ושר האוצר הנכנס. נתניהו ולפיד | צילום: רויטרס

במסגרת הסכם הפשרה שהושג אתמול הסכים נתניהו לוותר על תיק החינוך, שבו יזכה מספר 2 ב"יש עתיד" הרב שי פירון, הליכוד-ביתנו תקבל תיק הפנים, והבית היהודי תעמוד בראש ועדת הכספים של הכנסת.

על פי חלוקת התיקים כפי שהיא ידועה כרגע, יאיר לפיד יהיה שר האוצר ונפתלי בנט יעמוד בראש משרד התמ"ת שייקרא מעתה משרד הכלכלה והמסחר. גדעון סער שאיבד את תיק החינוך, קיבל אתמול הצעה מנתניהו לקבל את תיק הפנים, עליו מתחרים גלעד ארדן וסילבן שלום.

מוקדם יותר, כתב יו"ר "יש עתיד" יאיר לפיד בדף הפייסבוק שלו: "זה כנראה הסוף. או בעצם ההתחלה. מתנצל על השתיקה הארוכה, אבל היו עכשיו כמה ימים שבהם כל מילה שהייתי אומר היתה זוכה ליותר מדי פרשנויות וספינים. אחרי שנחתום סופית (כנראה הלילה) אעדכן ואסביר, אבל היה לי חשוב להגיד לקהילת הפייסבוק של "יש עתיד" שאני עדיין כאן ואמשיך להיות כאן מפני שהדיאלוג בינינו הוא חלק מהפוליטיקה החדשה, שבה נבחרי ציבור לא סוגרים דלת ונעלמים יום אחרי שקיבלו תפקיד".