מוקדנית משטרה (צילום: חדשות 2)
יוכלו לעבוד בשקט? ארכיון | צילום: חדשות 2

חטיפת הנערים ביהודה ושומרון העלתה מחדש את שאלת תפקוד מוקד 100 המשטרתי. בעוד אזרחים רבים טוענים כי המוקד מטפל בפניות באופן רשלני, במשטרה טוענים כי היקף ההטרדות הטלפוניות מקשה על תפקוד המוקד. כעת, הצעת חוק חדשה קוראת לשים סוף להטרדות ולתלונות השווא, ודורשת להטיל קנס כספי בסך עשרת אלפים שקלים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ח"כ ניסן סלומינסקי מהבית היהודי טוען כי "בעקבות הנתונים שהתגלו לאחר חטיפת שלושת הנערים, עולה כי משטרת ישראל מתמודדת עם גל פניות שהינם הטרדות כוזבות". סלומינסקי מצטט בהצעתו גורם בכיר במשטרה, שהעריך כי היקף התופעה נמדד בכ-42% תלונות שווא.

על פי הצעת החוק של סלומינסקי, שמכהן כיו"ר ועדת הכספים, תלונת שווא למוקד המשטרתי תיחשב להפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו. "העונש על הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, באופן של תלונת שווא טלפונית למוקד 100 של המשטרה, תישא בקנס של עד 10,000 שקלים". עוד מבקשת ההצעה לקבוע כי העונש על הפרעה לשוטר, גם אם בוצעה על ידי הטלפון בלבד, יעמוד על שלוש שנות מאסר ולא פחות משבועיים.

סלומינסקי הוא חבר הכנסת שנטען כי הטריד מ (צילום: חדשות 2)
ח"כ ניסן סלומינסקי | צילום: חדשות 2

"הנתון המזעזע שהתגלה לאחר פרשת חטיפת שלושת הנערים מגוש עציון מצביע על כך שמעל לארבעים אחוזים מהתלונות המגיעות לטיפולו של המוקד המשטרתי הן תלונות שווא", נימק סלומינסקי את הצעתו לתיקון חוק העונשין. "עומס זה על המערכת וקריאות השווא הרבות בהן נאלצים השוטרים לעסוק אינם מאפשרים להתמודד עם קריאות האמת ביעילות הנדרשת ואלה נופלות לא פעם בין הכיסאות", הוסיף.