הפעם האחרונה שבה הגיע ראש ממשלת ישראל לריאיון בעברית הייתה במוצאי השבת האחרונה שלפני הבחירות. מאז, במשך שנה תמימה, בנימין נתניהו לא עונה על שאלות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

נתניהו אמנם לא המציא שום דבר, אבל הוא בהחלט שיפר את השיאים השליליים של קודמיו. אולי הסיבה לשתיקתו נעוצה בעוינות ההדדית בין נתניהו לבין חלק מכלי התקשורת. כמו שרון ואולמרט, נתניהו מסתפק בעיקר בהצהרות לתקשורת, אבל בניגוד אליהם - הוא ביטל את ריאיונות יום העצמאות וראש השנה, ואפילו את מסיבת העיתונאים השנתית בכ"ט בנובמבר.

הנשיא אובמה ויונית לוי (צילום: Official White House Photo by Pete Souza)
הנשיא אובמה ויונית לוי | צילום: Official White House Photo by Pete Souza

אירן וסוריה, הגלידה וחשבון המים, קרי והמסתננים - שאלות רבות ואפילו לא תשובה אחת. כך קורה שאפילו נשיא ארצות הברית ברק אובמה מתראיין יותר לתקשורת הישראלית מראש הממשלה המקומי.

בשנה החולפת: אובמה עם 95 ריאיונות

בשפות אחרות, אגב, נתניהו דווקא נדיב בהרבה. בשנה האחרונה העניק ראש הממשלה ריאיונות לתחנות טלוויזיה מסביב לגלובוס: תכניות בוקר בארצות הברית, אחד על אחד באירופה ואפילו האירנים שומעים את נתניהו ב-BBC בפרסית.

ספק אם יש עוד מדינה דמוקרטית אחת בעולם שבה התנהלות כזו הייתה קבילה. בשנה החולפת העניק נשיא ארה"ב אובמה 95 ריאיונות בארצו. קנצלרית גרמניה מרקל העניקה 52 ריאיונות, נשיא רוסיה פוטין עם 8 ואפילו נשיא סוריה אסד העניק 5 ריאיונות לעיתונות המקומית, אך ראש ממשלת ישראל - אפס.

הנשיא פוטין עם הנשיא המתנדנד אסד (צילום: AP)
מתראיינים יותר מנתניהו. פוטין ואסד | צילום: AP

שתקנות, אגב, היא תכונה מידבקת. גם שר הביטחון הנוכחי לא טרח להתראיין במשך שנה שלמה. גורמים בלשכת ראש הממשלה מבטיחים שנתניהו יתראיין בקרוב, אבל אם כמאמר הפתגם - אף אחד עוד לא הצטער על ריאיון שלא נתן - לנתניהו לא הייתה השנה שום סיבה להצטער.