לשכת ראש הממשלה נתניהו הודיעה הבוקר (ראשון) כי תהיה מוכנה לתת לשר החינוך נפתלי בנט את תיק הביטחון במקומו של השר היוצא ליברמן. ההערכה במערכת הפוליטית היא כי אם יתחייב יושב ראש מפלגת הבית היהודי להישאר בממשלה עד תום הקדנציה הנוכחית, בחודש נובמבר 2019, יקבל לידיו את התיק היוקרתי. עם זאת, בנט עדיין לא התייחס לפרסום, ולא ברור מה תהיה עמדת שר האוצר כחלון כלפי המהלך המתגבש.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בשעה זו מתכנסת הממשלה לישיבתה השבועית, וראש הממשלה פתח בהתייחסות לזעזוע הפוליטי של הימים האחרונים. רבים משרי הממשלה התייחסו גם הם לטלטלה שפקדה את מסדרונות הכנסת טרם כניסתם לישיבה, ומספר שרים אמרו כי הם אינם מעוניינים בבחירות וכי יש לנסות ולייצב את הקואליציה - שתמנה מעתה והלאה 61 חברי כנסת בלבד.

בפתח הישיבה השבועית אמר ראש הממשלה נתניהו כי מדינת ישראל נמצאת בתקופה קריטית, שבה מתקיימות שיחות עם האמריקנים על המדיניות החדשה באו"ם. "רק ביום חמישי עדכן אותי השגריר פרידמן שוושינגטון הצביעה נגד ההחלטה המסורתית בנוגע לריבונות הישראלית בגולן", הבהיר נתניהו. "אני רוצה להודות לטראמפ והיילי - רמת הגולן תישאר תמיד בידי ישראל".



עוד הוסיף נתניהו כי בימים האחרונים שוחח עם כל ראשי הקואליציה וציין שוב כי ייפגש עם שר האוצר כחלון בניסיון אחרון למנוע את הפלת הממשלה: "זוכרים היטב מה קרה כשגורמים בתוך הממשלה הפילו ב-1992 וב-1999 את הממשלה. קיבלנו את אוסלו ואת האינתיפאדה השנייה. לא צריך ללכת לבחירות בתקופה ביטחונית רגישה זו".

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן אמר טרם כניסתו לישיבה כי לדעתו אין כל סיבה ללכת לבחירות, וכי ניתן לקיים קואליציה של 61 חברי כנסת גם בשנה הרביעית. שר החקלאות אורי אריאל ציין גם הוא כי הוא מקווה שהקדנציה תימשך עד חודש נובמבר 2019 - המועד הפורמלי של תום כהונת הממשלה. "השאלה אם הולכים לבחירות תלויה בכחלון ובבנט", הדגישה שרת התרבות מירי רגב. "אנחנו יכולים לתפקד עם 61 חברי כנסת בקואליציה. אני מאמינה שאם כל אחד ירסן את האגו שלו נוכל להוביל מדיניות טובה למדינת ישראל ולחברה הישראלית".

ימונה לשגריר באו"ם? גלעד ארדן (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
"הביטחון צריך ללכת לח"כ מהליכוד", ארדן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות


מוקדם יותר היום עוד היה נראה כי פני המערכת הפוליטית לבחירות בתוך פרק זמן של ארבעה חודשים. התפטרותו של שר הביטחון ליברמן זעזעה את מסדרונות הכנסת, ומפלגתו - ישראל ביתנו, אף הניחה הצעה לפיזורה.

ליברמן, שהתפטר מתפקידו ביום רביעי בשבוע שעבר, הגיש לראש הממשלה בנימין נתניהו מכתב רשמי, והלכה למעשה נכנסה התפטרותו לתוקף הבוקר בשעה 10:00.

אמש, עם יציאת השבת, צייץ ראש הממשלה בנימין נתניהו בחשבון הטוויטר שלו כי ייפגש עם שר האוצר משה כחלון בניסיון לבלום את הפלת הממשלה. כך למעשה, העביר נתניהו את מרכז כובד הלחץ אל יושב ראש מפלגת "כולנו", כשהבהיר בדבריו כי אם סיעתו לא תפיל את הממשלה, היא תישאר על כנה עד לסיום הקדנציה, בנובמבר 2019.

כחלון. לא דן בנושאים מדיניים (צילום: פלאש 90 / יונתן סינדל, חדשות)
סבור שהולכים לבחירות, כחלון (ארכיון) | צילום: פלאש 90 / יונתן סינדל, חדשות


שר האוצר משה כחלון התייחס ב"חדשות סוף השבוע" למשבר בקואליציה וציין כי הוא סבור שפנינו לבחירות. עוד הוסיף כי על רקע פרישת מפלגת "ישראל ביתנו" מהממשלה, ישנה בעיה אמיתית וסכנה של הפקרות תקציבית, חקיקתית ובעיית רוב חמורה.

"אני אשב מחר עם רה"מ ואשמע איך הוא רוצה לנהל את המשבר הזה - אולי הוא יוציא שפן מהכובע", הבהיר שר האוצר. "ראש הממשלה לא ישכנע אותי - אני אצביע בעד פיזור הממשלה. אני שותף בממשלה הזאת ואני לא עובד אצל אף אחד". שר האוצר וראש הממשלה ייפגשו היום בשעה 18:30 בערב.