N12
פרסומת

דרמה בחיפה: עינת קליש לא תתמודד

המועמדת לראשות עיריית חיפה עינת קליש לא תוכל להתמודד בבחירות הקרובות - כך קבע בית המשפט, 12 יום בלבד לפני מועדן. בית המשפט המחוזי בחיפה דחה את ערעורה של המועמדת המפתיעה וטען שההחלטה שהתקבלה על ידי מנהל הבחירות לפסול את מועמדותה - היא על פי דין

פוראת נסאר
פורסם:
קליש ורשימתה
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של הרשימה, חדשות
הקישור הועתק
קליש ורשימתה
רשימתה של עינת קליש | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של הרשימה, חדשות

דרמה בבחירות המקומיות בחיפה: בית המשפט המחוזי בעיר דחה הבוקר (חמישי) את העתירה של המועמדת לראשות העיר עינת קליש ובכך קבע שלא תוכל להתמודד מול ראש העיר הוותיק - יונה יהב. "יש להצר על כך שמפלגת העבודה, והעותרים, לא מילאו אחר הוראות החוק", נכתב בהכרעת בית המשפט.

בשבוע שעבר פסל מנהל הבחירות את השתתפותה של קליש ושל הרשימה אותה היא מייצגת בשל עבירה על חוקי הבחירות. על פי הפסיקה, עורך הדין של מפלגת העבודה חתם על 2 רשימות שהתמודדו לבחירות - דבר שאסור על פי החוק.

במהלך העתירה טענו עורכי דינה של קליש כי ההחלטה שלא לאפשר לה להתמודד מבוססת על פרשנות שגויה של חוק הבחירות. עוד נטען כי גם אם חלה טעות בהגשת הרשימות, לא היה צורך לפסול את ההשתתפות - אלא לאפשר תיקון לרשימות כך שיעמדו בלשון החוק כפי שהתפרשה על ידי ועדת הבחירות.

בית המשפט דחה את העתירה של מפלגת העבודה ושל המתמודדת קליש וקבע כי ההחלטה של מנהל הבחירות לפסול את ההתמודדות - נכונה ובהתאם לחוק. "פרשנות חוקי הבחירות דורשת הקפדה על דרישות החוק ומילוי קפדני שלהן", כתב השופט רון שפירא. "זאת לשם הבטחת טוהר בחירות ותקינותן, דבר שמסייע לניהול תקין ומהיר של הליכי בחירות".