היסטוריה בבית שמש - לראשונה אישה תעמוד בראשות העיר: תחילה הפער בין המועמדים היה זעום, אך לאחר מרוץ מותח וצמוד בין שני המועמדים קולות החיילים והנכים היו אלו שהכריעו ועליזה בלוך נבחרה הלילה (בין רביעי לחמישי) על פני ראש העיר המכהן משה אבוטבול.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לאחר שבמטה הבחירות של בלוך נודע שהיא תכהן כראש העיר הבאה של בית שמש, המתמודדת אמרה בנאום הניצחון שלה מחוץ למטה: "עם ישראל מסתכל על העיר בית שמש ומתעורר לתקווה חדשה. בית שמש החליטה לבטל את החומות והמחיצות". בלוך הוסיפה: "עד כה קצוות ניהלו את השיח ומנעו מאיתנו אפשרות לראות בני אדם, ייצרו לבית תדמית של מקום מנוכר והיום הוכחנו לעצמנו ולחברה הישראלית שאנו מכבדים זה את זה ולא מפלגים".


"כראש עיריית בית שמש אני מתכוונת לעסוק במציאת הטוב והמשותף וביחד נהווה מודל לחברה הישראלית, שכל אחד יחיה את חייו בדרכו שלו בכבוד לאחר. זאת הבשורה היוצאת מכאן", אמרה בלוך. "הוכחנו שאפשר להוציא אנשים מהבית עם מסר חיובי, מבלי לייצר מלחמה ושנאה ועל זה מגיע לתושבים כל הכבוד". בלוך הדגישה: "בכוונתי לפעול להשבת כל הצעירים חזרה הביתה לעיר שיש בה דיור, תעסוקה, תרבות ולעיר שגאים בה".

"בית שמש בחרה להסיר את הגדרות" (צילום: צילום יעקב לדרמן פלאש 90, חדשות)
"בית שמש בחרה להסיר את הגדרות" | צילום: צילום יעקב לדרמן פלאש 90, חדשות


לאור הפער הזעום בין השניים לאחר ספירת 99% מהקולות, נאלצו שני המועמדים להמתין לספירת 295 מעטפות הנכים ו-1028 מעטפות החיילים. במהלך הספירה הצליחה בלוך לצמצם את הפער בינה לבין אבוטבול ועברה להוביל בהתמודדות, זאת לאחר ספירת 251 מקולות החיילים והנכים. במהלך הספירה של הקולות האחרונים בלוך פתחה פער עם 151 קולות לטובתה ולאחר שנספרו 600 קולות האחרונים - בלוך כאמור ניצחה.

במטה של עליזה בלוך לא המתינו אמש לתוצאה הסופית בשביל לחגוג. העובדה שהתנהל קרב צמוד על כל קול היא כבר הישג דרמטי. גם במטה הבחירות של משה אבוטבול, ראש העיר המכהן, רקדו בתחילת הערב. אבל כשהתוצאות החלו לזרום והפער הצטמצם, המטה ננעל. ראש העיר המכהן הסתגר אתמול בביתו וסרב להתראיין.

בית שמש הפכה לאורך השנים לסמל של מאבק בין חרדים לחילונים. לפני 5 שנים, העיר עברה מערכת בחירות סוערת: אבוטבול ניצח, אבל הבחירות נפסלו בטענה לזיופים. בהצבעה המחודשת, אבוטבול ניצח שוב.

בלוך חוגגת, הלילה (צילום: צילום יעקב לדרמן פלאש 90, חדשות)
בלוך חוגגת, הלילה | צילום: צילום יעקב לדרמן פלאש 90, חדשות

ההנחה הייתה שהדמוגרפיה ואכלוס השכונות החרדיות החדשות רק יגדילו את הפער עבורו, אבל מטה שלו לא לקחו בחשבון שיעור הצבעה גבוהה בעיר הוותיקה ושיהיו חרדים שיעדיפו דווקא את ד"ר בלוך - בת לציונות הדתית, למרות הוראת הרבנים.

מהפך ללא סיבוב השני: עליזה בלוך ראש עיריית בית שמש

יש יותר ממיליון ישראלים שעבורם סיפור הבחירות המקומיות עוד רחוק מלהסתיים. אמנם אין יום חופש ושעות ההצבעה הן יחסית קצרות, אך עדיין יש המון דרמות ומהפכים פוטנציאליים במסגרת מאבקי הראש-בראש בדרך לכס ראש העיר.

חדר הבקרה של הבחירות ברשויות (צילום: החדשות‎)
חמ"ל הבחירות של משרד הפנים | צילום: החדשות‎

בירושלים, בסיבוב השני יתמודדו משה ליאון, שזכה ב-33 אחוזים בסיבוב הראשון, ועופר ברקוביץ שגרף 29 אחוזים. לאחר סיבוב ראשון מותח במיוחד, לכל אחד מהם יש גיבנת על הגב: ליאון לא הצליח להביא מצביעים חופשיים, ונסמך כמעט לחלוטין על גושי המצביעים של דגל התורה ושל ש"ס.

מהצד השני, לעופר ברקוביץ' אין גושי מצביעים משלו - יש לו רק את המצביעים החופשיים. אין לו את הבלוקים החרדים שבלעדיהם כמעט בוודאות אי אפשר לנצח. בנוסף, הבוחרים שלו פחות נלהבים להגיע לקלפיות, כך שנראה שליאון נמצא בעמדת יתרון ברורה לקראת הסיבוב השני.

בראשון לציון המועמדים מגיעים לסיבוב השני במגמה הפוכה. ראש העיר המכהן, דב צור, זכה בסיבוב השני ב-32 אחוזים. לכאורה, הוא מוביל בפער גדול על המועמד רז קינסליך - 10 אחוזים. עם זאת, הדינמיקה במרוץ שמגיע לסיבוב שני היא שאם ראש עיר מכהן עולה באחוז כל כך נמוך לסיבוב השני, לכל שאר המועמדים יהיה אינטרס להתלכד סביב המתחרה. לכן, קינסליך דווקא נראה כרגע הפייבוריט.

ברמת גן מגיעים לסיבוב השני לאחר קמפיין בחירות עם הכי הרבה הכפשות, אולי ההתמודדות שירדה הכי נמוך בארץ. שם, שוב, קיים פוטנציאל למהפך ממשי. ישראל זינגר עלה עם אחוז אחד פחות מאשר כרמל שאמה הכהן, שהיה חבר כנסת, יושב ראש ועדת הכלכלה ושגריר. אם שאמה יצליח לאגד סביבו עוד מועמדים, הוא יגיע לסיבוב השני כפייבוריט.

בבת ים, שעלתה לאחרונה לסדר היום, צביקה ברוט הצליח להגיע לסיבוב השני עם 30 אחוזי תמיכה. יוסי בכר, שנתמך על ידי נתניהו, הגיע עם 35 אחוזים אך גם כאן עושה רושם שצביקה ברוט ינחת בסופו של דבר על כס ראש העיר.