N12
פרסומת

בכירים בממשלה נגד ועדת גולדברג: "הפכה לבית משפט שדה"

ועדת גולדברג קבעה כי ניצב בדימוס אדרי ייאלץ לעבור בדיקת פוליגרף תעסוקתי, ובכירים בממשלה זועמים: "מה השלב הבא? לבקש חוקרים פרטיים? צריך לבטל את הוועדה"

ירון אברהם - לא לשימוש
חדשות
פורסם:
איך הסאגה תיגמר? אלשיך, אדרי וארדן
צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות
הקישור הועתק
איך הסאגה תיגמר? אלשיך, אדרי וארדן
הוועדה למינוי בכירים תבוטל? | צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות

הודעת הוועדה למינוי בכירים שדרשה שהמפכ"ל המיועד יעבור בדיקת פוליגרף תעסוקתי לפני המינוי עוררה ביקורת חריפה בקרב שרים וגורמים בכירים נוספים בממשלה. בקרב אותם שרים יש כאלה שכבר חושבים על הצד האופרטיבי - והכוונה שלהם היא לבטל את ועדת גולדברג, מייד לאחר שיסתיים תהליך מינוי המפכ"ל.

"גולדברג הפך את הוועדה שלו לבית משפט שדה וחרג מסמכותו באופן מובהק", אמרו בכירים בממשלה. "שר ממנה, יועץ משפטי מאשר, ואז באה הוועדה שאין לה כלים להתמודד עם כל ההכפשות שמגיעות אליה, ומטילה צל על מינויים ראויים. מה השלב הבא? לבקש חוקרים פרטיים? צריך לבטל את הוועדה".

"הפך לבית משפט שדה"
"הפך לבית משפט שדה" | צילום: החדשות, חדשות
ועדת גולדברג 2
צילום: החדשות, חדשות

בראש אותם שרים עומד השר יריב לוין, שבאופן פרדוסקלי הוא זה שמינה את שני החברים בוועדה, אבל גם הוא סבור שהיא חרגה מסמכותה. מיד כשיסתיים תהליך מינוי המפכ"ל, בכוונתו לדחוף להצעה לביטול הוועדה. "שימוע בכנסת לפני מינויים כולל מינוי שופטים הוא הדרך הנכונה למנות בכירים בישראל", אמר השר לחדשות.

פרסומת
ועדת גולדברג 3
צילום: החדשות, חדשות