ארדן, מנדלבליט ולוין (צילום: החדשות, לעמ, פלאש 90)
ארדן, מנדלבליט ולוין | צילום: החדשות, לעמ, פלאש 90

בממשלה קוראים לבטל את הוועדה למינוי בכירים, היועמ"ש מקיים התייעצויות: סערת פסילת מינויו של משה (צ'יקו) אדרי למפכ"ל המשטרה הלילה (שישי) על ידי הוועדה למינוי בכירים בראשות השופט גולדברג מגיעה לפתחם של שרי הממשלה והיועץ המשפטי לממשלה, שמקיים התייעצויות בסוגייה הסבוכה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"היועץ המשפטי לממשלה מקיים התייעצויות עם הגורמים הרלוונטיים, בראשם השר לביטחון הפנים, על מנת לגבש את עמדתו המשפטית", נמסר בהודעת משרד המשפטים. "במסגרת זו מובאים בחשבון כל הנתונים הדרושים לעניין. לעת הזו נמסר ע״י השר לביטחון פנים כי הוחלט על מינוי של מ"מ לתפקיד המפכ"ל, לפרק זמן קצר, עד שהעניין יבוא על פתרונו".

במקביל להתפתחויות אלה, קוראים 3 שרים בממשלה לבטל את ועדת גולדברג למינוי בכירים: "הדרך שבה התקבלה החלטת ועדת גולדברג בעניין משה אדרי מוכיחה את מה שאמרתי לא פעם - יש לבצע חשיבה מחודשת על כלל הליכי המינויים ולבטל את הוועדה למינוי בכירים ואת כלל הוועדות וההליכים הקיימים היום", מסר שר התיירות מהליכוד, יריב לוין.

הממשלה תזמן את גולדברג והרשקוביץ להכריע? (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות)
יביא את המינוי לממשלה בכל זאת? ארדן ואדר | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות



לדבריו של לוין, אסור להגיע למצב שבו שלטון הפקידות הופך סדרי עולם ובולם מינוי ראוי: "במשטר דמוקרטי תקין, ביקורת ואישור מינויים צריכים להיעשות על ידי הפרלמנט לאחר הליך שימוע כפי שנעשה בארה"ב, ולא על ידי ועדות והרשות השופטת אשר בפועל נוטלים לעצמם את הסמכות לקבוע בסופו של דבר מי יתמנה".

גם יושב ראש הבית היהודי, השר נפתלי בנט, תומך בביטול הוועדה והבהיר כי אם השר ארדן יביא את המינוי של אדרי לממשלה, שרי הבית היהודי יצביעו בעד. "ניצב צ'יקו אדרי הוא קצין ששרת את מדינת ישראל כל חייו, ופתאום הוא נדרש לעמוד ברף של מלאך טהור נטול שגיאות", צייץ בנט בחשבון הטוויטר שלו, "הגישה הזו של ועדת גולדברג ושל עודף המשפטיזציה והטהרנות מובילה את מדינת ישראל לכיוון של בינוניות, סרבול וחשש של קצינים ופקידים לקבל החלטות ולפעול. יש לבטל כליל את ועדת גולדברג ולהחזיר את המינוי לממשלה".

התוצאות הסופיות: בנט ושקד מחוץ לכנסת (צילום: פלאש 90, חדשות)
יתמכו במינוי אדרי. בנט ושקד | צילום: פלאש 90, חדשות



חברת מפלגתו של בנט, שרת המשפטים איילת שקד, התבטאה אף היא בנושא: "אם מינוי אדרי יגיע להחלטת הממשלה - אצביע בעד. חוות הדעת לוקה בחוסר סבירות". שקד הוסיפה כי "לאחר קריאת שתי חוות הדעת, אוכל לומר את דעתי בפה מלא: חוות הדעת של נציב שירות המדינה פרופסור הרשקוביץ בהירה והגיונית, בעוד חוות הדעת של השופט בדימוס גולדברג ופרופסור איינהורן אינה מתיישבת עם השכל הישר. הוועדה למינוי בכירים מייעצת, לא ממנה. לממשלה יש שיקול דעת רחב לשקול את המינוי לאור חוות הדעת".

שרת התרבות והספורט, מירי רגב, הודיעה כי היא מחזקת את עמדתו של השר לביטחון פנים גלעד ארדן בנוגע להחלטת ועדת גולדברג והוסיפה כי "ועדות גולדברג וטירקל משקפות למעשה את חוסר המשילות של ממשלה נבחרת. ממשלת ישראל יודעת לקבל החלטות דרמטיות עבור אזרחי המדינה ולכן החלטות בנוגע למינוי בכירים צריכות להיות מונחות לפתחה של הממשלה, לאחר שעברו תחילה ועדות איתור שמונו על ידי השר הרלוונטי על פי דין".