התמונה המשותפת של יו"ר יש עתיד יאיר לפיד והרמטכ"ל לשעבר בני גנץ, במה שהוגדרה כ"פגישה פוליטית לקראת הבחירות", הכניסה בשבוע שעבר את המערכת הפוליטית לדריכות. כשברקע הזעם הציבורי על גל הטרור ביהודה ושומרון ועליית המחירים הצפויה, סקר החדשות שהוצג אמש (ראשון) במהדורה המרכזית מראה כי חיבור בין לפיד לגנץ, שטרם הביע בפומבי את נטייתו הפוליטית, צפוי לזעזע את המערכת הפוליטית ולשנות את מפת המנדטים, גם בחלוקה גושית. סקר מיוחד

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

סקר שערכו עבור החדשות מנו גבע ומינה צמח ממכון המחקר "מדגם" בשיתוף "אייפנל" בקרב 533 נשאלים מעלה כי אילו הבחירות היו נערכות היום ובני גנץ היה מתמודד בראשות מפלגה חדשה, היא הייתה הופכת למפלגה השנייה בגודלה אחרי הליכוד. עוד עולה מהסקר כי כ-60% מהציבור אינו מרוצה מתפקודו של בנימין נתניהו כשר הביטחון או של משה כחלון כשר האוצר.

המרואיינים נשאלו לאיזו מפלגה היו מצביעים "אילו הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום, ובין המפלגות הייתה מתמודדת מפלגה חדשה בראשות בני גנץ ושאר המפלגות היו נשארות כמו שהן". מהתוצאות עולה כי הליכוד היה מקבל 28 מנדטים, עלייה של שלושה מנדטים ביחס לסקר קודם שבו נשאל על גנץ. מפלגתו של הרמטכ"ל לשעבר, שבשבוע שעבר פורסם כי הושגו 130 החתימות הדרושות לייסודה, הייתה זוכה ל-16 מנדטים.

גנץ ולפיד בפגישה לילית, בחודש שעבר (צילום: חדשות)
הפגישה הלילית של לפיד וגנץ, שבוע שעבר | צילום: חדשות

עוד מתוצאות הסקר: 13 מנדטים ליש עתיד, 12 לרשימה המשותפת, 10 למחנה הציוני, 9 לבית היהודי, 7 ליהדות התורה ו-6 לישראל ביתנו. מפלגה בראשות חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס הייתה מקבלת 5 מנדטים, כך גם כולנו וש"ס. מרצ מגרדת את אחוז החסימה ומקבלת בסקר ארבעה מנדטים.

הסקר מלמד כי ריצה משותפת של גנץ ולפיד דווקא הייתה מחלישה את כוחם המשותף. לגבי תרחיש כזה, שבו מפלגתו של גנץ הייתה מתאחד עם יש עתיד של לפיד, המרואיינים השיבו כי הליכוד היה מתחזק ומקבל 29 מנדטים. יש עתיד (עם גנץ) היה מסיים עם 26 מנדטים, שלושה מנדטים פחות מאשר הכמות המשולבת של השניים בתרחיש של ריצה נפרדת.

לגבי שאר המפלגות, לריצה משותפת של לפיד וגנץ כמעט ואין השפעה על התוצאות. במצב כזה, התוצאות היו: 12 מנדטים לרשימה המשותפת, 10 למחנה הציוני, 9 לבית היהודי, 7 ליהדות התורה ולישראל ביתנו. גם כאן מפלגה בראשות לוי-אבקסיס הייתה מקבלת 5 מנדטים, בדומה לכולנו וש"ס. מרצ מתחזקת עם מנדט אחד ומסיימת גם היא עם חמישה מנדטים בסקר.

גנץ בעלייה

הסקר הנוכחי, יחד עם אלה שקדמו לו, מוכיחים כי גנץ הוא המתומדד "החם" של התקופה האחרונה. בסקר שנערך בחודש יוני השנה גנץ קיבל 13 מנדטים. בסקר דומה בחודש אוקטובר גנץ אמנם איבד מנדט אחד, אבל כבר בחודש שלאחר מכן הוא קיבל 15 מנדטים. כאמור בסקר הנוכחי הוא מסיים עם 16 מנדטים.

בחלוקה לגושים, הסקר מלמד כי אם גנץ היה מתמודד לבד הוא היה מצליח להעביר חמישה מנדטים מגוש הימין לעומת תרחיש שבו הוא לא מתמודד. ריצה משותפת עם לפיד הייתה מעבירה רק שלושה מנדטים מגוש הימין.

"שחקן חדש, טריק ישן". גנץ (צילום: אלכס קולומויסקי / ידיעות אחרונות, חדשות)
המאבק בבחירות הקרובות: איפה ימוצב גנץ? | צילום: אלכס קולומויסקי / ידיעות אחרונות, חדשות

בצל גל הטרור וגל ההתייקרות הגדול במשק מאז המחאה החברתית, רוב הנסקרים הביעו חוסר שביעות רצון מהתפקוד של נתניהו כשר הביטחון ומזה של שר האוצר כחלון. במענה לשאלה "האם אתה מרוצה או לא מרוצה מתפקודו של בנימין נתניהו כשר הביטחון?", 7% השיבו "מאוד מרוצה", 26% השיבו "די מרוצה", 25% ענו "די לא מרוצה" ו-33% השיבו "מאוד לא מרוצה". 9% מהנשאלים ענו "לא יודע".

הנשאלים השיבו די דומה בכל הקשור לתפקודו של שר האוצר כחלון. במענה על השאלה "האם אתה מרוצה או לא מרוצה מתפקודו של משה כחלון כשר האוצר?", 6% השיבו "מאוד מרוצה", 24% ענו "די מרוצה", 35% סימנו "די לא מרוצה" ו-25% ענו "מאוד לא מרוצה". 10% מהנסקרים השיבו "לא יודע".

הסקר נערך בקרב 533 מרואיינים במדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בני 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית בסקר היא 4.3%. הסקר בוצע היום, בעקבות גל הטרור ביהודה ושומרון וההודעה על גל ההתייקרות במשק.