הקשיים של ארדן בדרך למינוי אדרי (צילום: פלאש 90, חדשות)
"לא יאומן לאיזה שפל אפשר להגיע" | צילום: פלאש 90, חדשות

אחרי שטען כי המועמד למפכ"ל משה צ'יקו אדרי "לא עבר בשלום את הפוליגרף", ראש הוועדה למינוי בכירים, אליעזר גולדברג, חוזר בו מדבריו וטוען כי הוא לא הובן נכון: "אני התכוונתי שהוא לא נשאל לגבי הנושא של הפגישה עם עו"ד פישלר".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מיד לאחר שגולדברג טען כי הוא "מתפלא על מי שאמר" שאדרי עבר בשלום את הפוליגרף, חברי הוועדה האחרים הגיבו בחריפות ופרסמו את חוות הדעת המלאה של החברים שהמליצו למנות את אדרי. "רוח הדברים בוועדה הייתה שאם יעבור את הפוליגרף בהצלחה הרי לא תהיה מניעה מלהמליץ על מינויו כמפכ״ל המשטרה", נכתב בחוות הדעת. "בסופו של יום המועמד עבר את הפוליגרף בהצלחה".

בחוות הדעת נכתב כי לאחר ההחלטה לקבל את המינוי התעורר עניין נוסף בדבר פגישתו של אדרי עם עו"ד פיני פישלר. "השאלה האם היה בפגישה זאת נסיון להשפיע על עדותו של מר רפי רותם בפני הוועדה, שאם כן הרי יש בזה פגם חמור בטוהר המידות", נכתב.

"היוצא מכך ששאלת ההמלצה על המועמד היתה תלויה בעצם אך ורק בשאלת הפגישה הנ״ל", כתבו חברי הוועדה שתמכו במינוי. "אשר לפגישה זאת ניתנו גירסאות שונות ע״י המועמד וע״י עו״ד פישלר. כאן אנו חלוקים על חברינו. בעוד הם רואים הבדלים מהותיים ומשמעותיים בין הגירסאות, הרי לטעמנו מדובר בהבדלים הנופלים בתחום הראייה הסובייקטיבית השונה של הצדדים. עמדתנו קיבלה חיזוק משמעותי מדברי המומחית לפוליגרף, שאמרה בפירוש כי מדובר בדברים שהם בתחום הסובייקטיבי ואינם ניתנים לבירור בבדיקת פוליגרף".

"יתירה מזאת, גם אם היינו מקבלים את הטענה שהיתה סתירה משמעותית בין 2 הגירסאות, הרי המסרונים שהוחלפו בין המועמד לבין עו״ד פישלר בתאריך 22.11.2018 מחזקים את גירסתו של המועמד", הוסיפו חברי הוועדה. "נוסיף עוד כי הניסיון שנעשה להציג חליפת מסרונים זאת כנסיון נוסף של המועמד להשפיע על עדותו של מר רותם אך מחזקת את תחושתנו שיש כאן ניסיון לפגוע במועמדות המועמד בכל מחיר".

"אדרי לא עבר בשלום את הפוליגרף"

ראש הוועדה למינוי בכירים אליעזר גולדברג תקף היום בחריפות את הביקורת על החלטת הוועדה לפסול את הבחירה של משה (צ'יקו) אדרי ואמר כי בניגוד לדיווחים המועמד לא צלח את בדיקת הפוליגרף. "צריכה להיות סיבה טובה מאוד כדי לומר אנחנו לא מקבלים את המלצת הוועדה", אמר. השר ארדן מתעקש: "חוזר ואומר שהוא עבר בהצלחה את הפוליגרף. ימים יגידו".

גולדברג גם התייחס לטענות כי אדרי עבר את בדיקת הפוליגרף שנעשתה לו. "אדרי לא עבר בשלום את הפוליגרף, אני מתפלא על מי שאומר את זה", הוסיף וטען כי הניסיון לבטל את הוועדה הוא עקיפה של כל שומרי הסף. "אישרנו מינויים של אנשים נקיי כפיים. ממשלה שהקימה את הוועדה לא יכולה לבטל את המלצותיה בהינף יד, המדינה כולה בסחרחרת".

גולדברג המשיך לבקר בחריפות את ההתנהלות והניסיון למנות את אדרי למרות החלטת הוועדה. "מה קורה כאן?", תהה. "מי שמינה את הוועדה - זאת הממשלה. יש היגיון שהממשלה הקימה ועדה, אך היא מצפה ממנה להיות חותמת גומי".

מינוי המפכ"ל: הדילמה של מנדלבליט

השר לביטחון פנים ארדן נחוש בדעתו להביא למינוי של ניצב משה (צ'יקו) אדרי לתפקיד מפכ"ל המשטרה. לאחר שמינויו נפסל בוועדת גולדברג בשעת לילה מאוחרת ביום חמישי, הושג רוב בממשלה שתמך במועמד של ארדן. כעת, עומדים בפני ארדן מספר דברים שעליו לעשות על מנת לקדם את אדרי לתפקיד.

השר לביטחון פנים גלעד ארדן מתכוון להביא לאישור הממשלה את מינויו של ניצב מוטי כהן לממלא מקום המפכ"ל למשך 45 יום. במידת הצורך יוכל ארדן להאריך את תקופת כהונתו של כהן. במקביל הוא מתכוון לפנות לוועדת גולדברג ולאפשר לו להופיע פעם נוספת בפניה, זאת מתוך כוונה לנסות לשכנע לפחות את אחד משני המתנגדים למינוי אדרי לשנות את דעתו.

אבל מה שחשוב בעיקר, אלו הדיונים שמקיים היועמ"ש מנדלבליט שבסיומם הוא יצטרך לקבוע האם יסכים להגן בבג"צ על החלטה צפויה של הממשלה למנות את אדרי למפכ"ל המשטרה, זאת למרות פסילת מועמדותו על ידי הוועדה. החלטתו של היועמ"ש אינה פשוטה בכלל, זאת משום שהיא תחשוף במידה רבה את העמדה שלו, האם הוא תומך בהחלטת הוועדה או מתנגד לה. נכון לעכשיו, טרם ברורה דעתו בנוגע להחלטה הדרמטית של הוועדה.