N12
פרסומת

קרב על מועד הבחירות: מרס או מאי?‎

שר האוצר משה כחלון הטיל וטו על מינוי בנט לשר הביטחון ורוצה להקדים את הבחירות לחודש מרס. נתניהו מעדיף לדחות לחודש מאי - סמוך לאירוויזיון וטקסי ימי הזיכרון והעצמאות. ומה צפוי בפגישת נתניהו-בנט מחר?

דפנה ליאל
עמית סגל
ויאיר שרקי - לא לשימוש
חדשות
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמנם צפוי להיפגש מחר (שישי) עם יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט, לאחר שהאחרון דרש ממנו לקבל את תיק הביטחון בתמורה להישארות בממשלה, אבל מאחר ששר האוצר כחלון הטיל על כך וטו, נראה שהחשיבות של הפגישה פחתה מאוד. נתניהו אמנם לא שולל לחלוטין את האפשרות לתת לבנט את התיק, אך בשלב ראשון הוא ישמור את תיק הביטחון, ואולי בהמשך תיק החוץ או הביטחון יימסרו.

שר האוצר כחלון מעוניין בבחירות כמה שיותר מוקדם, בין מרס למאי, ומוטב במרס. עם זאת, מאחר שהבחירות מתקיימות ביום שלישי בלבד זה לא מותיר אופציות רבות למועד הבחירות בחודש זה מאחר שאחד מימי השלישי במרס זה בשבוע של חג הפורים.

נתניהו בדרך כלל מעוניין לקצר הליכים, אבל הוא מעדיף בחירות במאי בגלל ההון הפוליטי שהחגים הלאומיים יכולים להעניק לו - יום העצמאות, הנאומים הממלכתיים ויום הזיכרון. עם זאת, בשבוע העצמאות ובשבוע של האירוויזיון אי אפשר ללכת לבחירות וזה מותיר שתי אופציות בלבד במאי. למרות זאת מועד הבחירות לא יהיה מאוחר מחודש זה ככל הנראה.

הטילו וטו שהוביל לבחירות. כחלון ודרעי
צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות 2, רויטרס, חדשות

לאורך היום קיים נתניהו פגישות ביחידות עם ראשי מפלגות הקואליציה. יו"ר כולנו ושר האוצר משה כחלון אמר לראש הממשלה שעדיף לפזר את הממשלה וללכת לבחירות. "טובת המשק והכלכלה מחייבים ללכת לבחירות מהר ככל הניתן", הסביר כחלון. שעה קלה לאחר מכן השר אריה דרעי שנועד עם ראש הממשלה יצא בהצהרה דומה. כאמור, הפגישה של נתניהו עם בנט, בצל האולטימטום של מפלגתו בדרישה למנותו לשר ביטחון, תתקיים מחר.

בפגישתו עם ראש הממשלה אמר כחלון כי היציבות הנדרשת כרגע לא ניתנת להשגה במצב הנוכחי של הקואליציה ומכאן ש"המעשה האחראי ביותר הוא הקמת ממשלה חדשה, חזקה ויציבה". שר הפנים דרעי תמך אף הוא בעמדה שלפיה צריך ללכת לבחירות ואמר לאחר פגשיתו עם נתניהו: "טובת המדינה מחייבת הליכה מוסכמת לבחירות".

פרסומת
נפתלי בנט ואיילת שקד
בלי ביטחון לבנט ישראל הולכת לבחירות? | צילום: פלאש 90, חדשות

התפטרותו המפתיעה של אביגדור ליברמן ממשרד הביטחון אתמול הביאה לחוסר וודאות במערכת הפוליטית ומערערת את יציבות הקואליציה. ב"בית היהודי" דורשים את תיק הביטחון ליו"ר, שר החינוך נפתלי בנט - ומתנים את זה בהישארות בממשלה.