רק לפני שנתיים נבחר דודי אמסלם לכנסת כנציג מחוז ירושלים בליכוד. עכשיו נדמה שהיה כאן תמיד. לאט לאט, עם לא מעט אמירות שנויות במחלוקת וחקיקות נועזות, הפך אמסלם לאויב המושבע של צמרת המשטרה ולמי שמנהל את מסע הדה-לגיטימציה נגד חקירות ראש הממשלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מסתבר שהרומן של דודי אמסלם עם המשטרה החל הרבה לפני שהיא הגיעה לראש המפלגה שלו. "אני עברתי טראומה, כמעט כמו שבחורה נאנסת, ככה אני הרגשתי", סיפר. "באו אליי הביתה שוטרים, הפכו לי את כל הבית בשעה 6 בבוקר, לקחו אותי לעירייה, חיכו איתי בלובי שם איזה חמישה שוטרים כאילו מדובר באיזה סוחר סמים".

אמסלם שפעיל בליכוד כבר 35 שנה, היה אז יושב ראש מועצת סניף ירושלים. הוא נחשד בזיוף טפסי התפקדות לליכוד, יחד עם חברו איש העסקים וקבלן הקולות איציק קויפמן, ויורם קארשי, לימים ממורשעי פרשת רשות המיסים.

דודי אמסלם ובנימין נתניהו, ארכיון (צילום: Miriam Alster/FLASh90, חדשות)
"נהיה עצבני בכל הגוף", אמסלם (ארכיון) | צילום: Miriam Alster/FLASh90, חדשות

אמסלם מספר שנעצר בתקופת בחירות רק על מנת שיראו וייראו. "החוקר שלי אמר לי: 'דודי קיבלנו הנחיות מלמעלה'", הוא סיפר. "זאת אומרת, הוא יודע שהוא לא צריך לעצור אותי, הוא יודע שאני חף מפשע, אבל הם עצרו אותי בגלל מטרה אחרת, מטרה פוליטית. וזה מה שהדהים אותי. דרך אגב, עד היום זה מדהים אותי, כשאני מדבר על זה ממש אני נהיה עצבני בגוף".

התיק נסגר בסופו של דבר מחוסר ראיות אבל החשבון של דודי אמסלם עם משטרת ישראל רק נפתח. היום הוא כבר זה שמטרטר את מפכ"ל המשטרה. ב- 8 בבוקר, צמרת הפיקוד כבר מתייצבת בכנסת והפעם המפכ"ל הוא זה שנותן תשובות לדודי אמסלם. אלשיך וחבריו הם אורחים קבועים בוועדת הפנים של הכנסת. ליושב ראש הוועדה אמסלם עשרות יוזמות והצעות חוק שנוגעות להם.

הוא מופיע מבוקר עד ערב אבל מרגיש שאתם לא באמת מכירים אותו. לפני 9 שנים פקדה אותו טרגדיה אישית - אשתו רוזי נפטרה ממחלת הסרטן בתום מאבק שנמשך כמעט שנה, כשהיא בת 42 בלבד. מאדם שיוצא לעבודה לפני הזריחה וחוזר כשכולם כבר במיטה, אמסלם הפך לאב במשרה מלאה.

"בחיים לא שטפתי את הבית"

"אני בחיים שלי לא שטפתי את הבית", הוא מספר. "זה כביסות, זה קניות, אני לא עשיתי קניות אף פעם".בניסיון להאריך את חייה של רוזי בכמה חודשים, שילם אמסלם עשרות אלפי שקלים בחודש על תרופות מצילות חיים.

"ואז הפקידה שם הוסיפה לי שהמחיר לא כולל מע"מ, זה גמר אותי", שיחזר. "אמרתי:' למה זה לא כולל מע"מ? את רוצה להגיד שאתם גובים מעמ על התרופות'? היא אמרה לי שכן. הייתי בהלם. דרך אגב, זאת הסיבה שהחלטתי שאני הולך לכנסת". לפני כמה שבועות המעגל נסגר. בזכות המאבק שלו חולים יקבלו תרופות בהנחה של כ-40 אחוזים.

אמסלם נולד במעברה בירושלים. הוריו היו ליכודניקים גאים שנאלצו לעבוד בניקיון כשעלו לישראל. הוא עבד כ-20 שנה בעיריית ירושלים. בתפקידו האחרון, כמנהל האגף לשיפור פני העיר. במקביל היה המנוע של הקבוצה הירושלמית בליכוד, שספגה לא מעט ביקורת על השיטות הכוחניות שלה.

לימור לבנת לדוגמה, סיפרה שאמסלם וחבריו הגישו לה בזמנו רשימת מקורבים שהם מצפים ממנה למנות לתפקידים בכירים במשרד החינוך. כשהודיעה להם שהיא מוותרת על הקולות שלהם, נכנסה לרשימת החיסול.

"אנחנו מעולם לא ביקשנו מלימור לבנת תפקיד, אף פעם, היא שיקרה", טען אמסלם. "היא פשוט פיטרה אבא של חבר שלי, יהודי מבוגר שעבד במשרד החינוך, ברבע משרה, 20 שנה. אמרה לי, יש לי בעיה, יש איזה פלג בכפר חבד שלחץ אותה. הבנתי עם מי יש לי עסק. אישה לא הגונה מבחינתי, לא ישרה".

דוד אמסלם (צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות)
"לימור לבנת שקרה", אמסלם | צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות

הפעם הגרסאות חלוקות אבל אמסלם מודה, בשביל חברים הוא יעשה הכול. כולל אגב עבור חברים שמערכת אכיפת החוק מצאה אותם לא ראויים."אני אתערב איפה שאני יכול, לטובת אנשים טובים, ושאני חושב שהם מתאימים, גם אם הם חברים שלי", הוא מסביר. "אני רק אספר לך סוד קטן, גם בבית המשפט העליון הם מתערבים אחד עם השני".

השבוע כבר סימן 'וי' נוסף כשקיבל דמות בארץ נהדרת, שטוענים יחד עם לא מעט חברי כנסת שאמסלם הוא בסך הכול הפראייר התורן שעושה עבור ראש הממשלה את העבודה המלוכלכת. אבל לדבריו זה רק כי עד לא מזמן הם בכלל לא הסתכלו לכיוון שלו.

"לא הייתי לוקח 100 אלף שקל. מצפונית, לא היה נותן לי"

אני אמרתי את זה, ומי שמכיר אותי דרך אגב אף פעם לא ישאל אותי את השאלה הזאת", הוא מגן על עצמו. "תבדקי אותי, ב-5 שנים האחרונות, היו לי את העימותים הכי קשים עם ראש הממשלה. כמעט על עשרות נושאים שאפילו אתם לא יודעים. למה? בגלל שאני בא עם האמת שלי. לפעמים היא מתאימה לראש הממשלה, לפעמים לא".

אמסלם צודק, רק לפני שנתיים התעמת עם ראש הממשלה נתניהו כשניסה להחזיר למרכז הליכוד את הכוח לבחור את חברי הכנסת של התנועה במקום כלל המתפקדים. "זה ששיטת הפריימריז היא המושחתת והכספים הגדולים שנעים שם, זה צריך לעלות לסדר היום הציבורי, לא מרכז הליכוד", אמר אז בריאיון לחדשות 2.

אז מה קרה מאז לדודי אמסלם שהיום הוא כבר מדבר על נתניהו במונחים של מלוכה? האם הוא הבין שלא משתלם לריב עם הבוס, או שאולי הפעם האינטרסים משתלבים וחקירות נתניהו הן הזדמנות עבורו להתחזק פוליטית ולקדם אג'נדה שהוא ממילא מאמין בה שנים.

אמסלם לא עוצר. היוזמה הבאה שלו תתפוס שתי ציפורים במכה אחת. "מפכ"ל המשטרה מרוויח 97,400 שקל ושוטר שמתגייס מרוויח 6,000", הוא מספר. "בעולם המושגים שלי, זה לא יכול להיות. אז אם הוא ירוויח 40 אלף וזה ירוויח עשרת אלפים, זה לא יותר טוב?".

נתניהו, אמסלם ואלשיך, ארכיון (צילום: קובי גדעון / לע"מ, מרים אלסטר, הדס פארוש / פלאש 90)
שתי ציפורים במכה אחת | צילום: קובי גדעון / לע"מ, מרים אלסטר, הדס פארוש / פלאש 90

אמסלם סיפר גם על הצעת חוק חדשה שיזם. "הצעתי שתקרת השכר הכי גבוהה במדינת ישראל צריכה להיות של ראש הממשלה", סיפר. "ראש הממשלה, הוא מנהל את כל העסק, לא יכול להיות שאנשים מרוויחים יותר ממנו, וחלק גדול מאוד מהאנשים מרוויחים יותר ממנו. זה לא הגיוני. היית מצפה מאדם כמו המפכ"ל לבוא ולומר: אני מרוויח יותר מדי, תורידו לי. אני אם הייתי מפכ"ל המשטרה, לא הייתי לוקח 100 אלף שקל. מצפונית, לא היה נותן לי".

בניגוד לדוד ביטן, שכבר אמר שמבחינתו נתניהו יכול להמשיך לכהן תחת כתב אישום, אמסלם חושב אחרת. כנשאל על המשך תפקודו של ראש הממשלה לאחר כתב אישום הוא עונה: "אני חושב באופן כללי שזאת תהיה בעיה טכנית. ראש הממשלה, בכלל בן אדם, אזרח, אתה עכשיו חוקרים אותך, אתה נמצא במצב נפשי קשה, אתה נכנס לחרדות, זה לא דבר פשוט. זה לא דבר פשוט".

לא בטוח איך יסתיימו חקירות ראש הממשלה ובעיקר מתי. דבר אחד בטוח, האג'נדה שמקדם דודי אמסלם נגד מערכת אכיפת החוק לא הולכת לשום מקום, והיא תישאר פה הרבה אחרי גל החקירות הנוכחי.