העיד. ח"כ לפיד (צילום: צילום: קובי ריכטר/TPS)
"בגין מוזמן לקבל את מקומנו". ח"כ לפיד | צילום: צילום: קובי ריכטר/TPS

סערת ההדחה של בני בגין נמשכת: יו"ר סיעת "יש עתיד" יאיר לפיד הכריז הבוקר (חמישי) כי יציע מקום לחבר הכנסת מהליכוד, לאחר שהודח אתמול מוועדת הפנים בשל סירובו לתמוך ב"חוק ההמלצות" של חבר מפלגתו דודי אמסלם. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בריאיון לתכנית "דקלסגל" בגלי צה"ל התייחס לפיד להדחתו של בגין, והוסיף כי מעבר למקום הוא אף מוכן לתת לבגין את זכות ההצבעה של "יש עתיד" בוועדה. "יש עתיד מציעה בזאת לבני בגין את המקום שלנו בוועדת הפנים: הוא מוזמן לקבל את המקום שלנו ולקבל את זכות ההצבעה שלנו כי יש גבול לאיומים על המשטרה", הצהיר.

לפיד התייחס להצעת "חוק ההמלצות", שמעוניינת לאסור על המשטרה להמליץ על הגשה או אי הגשה של כתב אישום בתום חקירה, ואמר כי "זה לא חוק - זה ניסיון איומים על המשטרה". עוד אמר כי "פה בגין אומר בתוך ישיבת ועדה 'אין לי בעיה עם חוק ההמלצות - אבל הוא לא יכול לחול על חקירות כרגע'. זה חושף את ערוותם", הבהיר.

בני בגין, ארכיון (צילום: חדשות 2)
בני בגין, ארכיון | צילום: חדשות 2

"זו השתלטות עבריינית על תהליך החקיקה", הוסיף לפיד על הצעת החוק. לדבריו, בעצם התנגדותו של בגין להצעת החוק של אמסלם הייתה "על הערכים היסודיים של ישראל, אמסלם עומד כמו בריון מעל בגין שמבוגר ממנו".

ח"כ בני בגין סירב להתייחס לסוגייה ולהצעתו של לפיד. "אני לא מתייחס לשום דבר, אני לא כועס על אף אחד", אמר לחדשות 2 Online והתייחס לדיווח על כך שראש הממשלה לא היה מודע להחלפה. "הוא לא היה מודע, אני בטוח כך והוא לא אמור להתעסק בניהול הקואליציה. יש יו"ר הוא נקרא 'המצליף' והוא פועל כדי להשיג תוצר. אני אפילו מצטער שלחצו את הלשכה להוציא הודעה כזו - עוד שבועיים אחזור לוועדה והכול יעבור".

פרקליט המדינה נגד החוק: "המלצות המשטרה חיוניות"

אתמול הודח בגין מהוועדה לאחר שהבהיר את התנגדותו לחוק ההמלצות. בעקבות דבריו והרצון לאשר את החוק בוועדה, החליטו בליכוד לסלק אותו מהוועדה, כשאת מקומו ימלא יו"ר הקואליציה דוד ביטן. בגין דרש שחוק ההמלצות יחול רק על תיקים שעוד לא נפתחו  - כלומר, לא על חקירות ראש הממשלה. בוועדת הפנים של הכנסת נערך שלשום דיון על החוק, במהלכו הדגיש פרקליט המדינה שי ניצן את התנגדותו להצעה.

"ניצן קבע עובדות בשטח" (צילום: יונתן סינדל/פלאש 90, חדשות)
תקף את הצעת החוק של אמסלם. ניצן | צילום: יונתן סינדל/פלאש 90, חדשות

"המלצת המשטרה חיונית, בשביל זה יש לנו משטרה", קבע ניצן. "אנחנו מקבלים מדי שנה בין 30-35 אלף תיקים מהמשטרה, אנחנו בודקים את התיק ובסוף מחליטים אם להגיש כתב אישום בהתאם לתשתית הראייתית ומכלול הנסיבות. בסוף מגישים כתב אישום ב-4,000 תיקים. ב-12 אלף תיקים יש המלצה לסגור, ובחלק אין בכלל המלצה של המשטרה. יש בערך 100-200 תיקים עם פרקליט מלווה בגלל רגישות ציבורית. בעיני הצעת החוק פוגעת בעקרון השוויון וביכולת של הפרקליטות לקבל את ההחלטה הכי טובה".

עוד הבהיר ניצן כי לדעתו, המלצת משטרה בתום חקירה היא חיונית. "המשטרה היא שגובה את העדויות והיא זו שמתרשמת מאמינות העדים, בשביל זה יש לנו משטרה", הוסיף. "הם באים אלינו עם סיכום שאומר האם יש תשתית ראייתית. אנחנו קוראים הכל, אבל דעתם חשובה כדי להגיע לחקר האמת". מנגד, ניסה יוזם החוק אמסלם להגן על ההצעה. "הצעת החוק שלי עוסקת באי פרסום המלצה לכתב אישום, והבהרתי שהיא כלל לא מתייחסת לעיתונאים", הסביר.