בזמן שתושבי עמונה דנים האם לקבל את מתווה הפינוי החלופי שהציעו להם ראש הממשלה נתניהו ושר החינוך בנט, הגיע הבוקר (ראשון) שר השיכון יואב גלנט לעמונה - וספג צעקות וגינויים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

כשגלנט הגיע למאחז החלו צעירים להתגודד סביבו, לצעוק ולשיר וקראו לעברו קריאות "בוז" ו"שמאלנים מסריחים". עוד צעקו המפגינים: "ארץ ישראל לא למכירה" ו"דורשים שתתנו לנו יחס לפחות כמו לבדואים".

"המהלך הזה כואב לכולנו", אמר השר גלנט. "נצטרך להתגבר יחד ולשמור על אחדותנו, אסור שיווצר קרע בין חלקי העם בישראל. ישראל היא מדינת חוק ואת החלטות בית משפט במדינת חוק צריך לקיים, כואבות ככל שיהיו. אנחנו נמצא דרך לבנות עמונה גדולה יותר וחזקה יותר, גם אם במקום סמוך. נמשיך הלאה ונחזק את ההתיישבות".

במקביל, בבית הכנסת של היישוב עופרה הנמצא כקילומטר מעמונה, התכנסו הבוקר נציגי מרבית המשפחות המתגוררות בעמונה כדי להחליט ביחד האם להסכים למתווה המשופר שהציע ראש הממשלה. המתווה החדש כולל את הישארותן של 24 משפחות מתוך היישוב על ההר, ולגבי יתר המשפחות ינסו למצוא פתרון בזמן שנותר.

כעת יצטרכו התושבים להכריע האם הם מתכוונים ללכת עם המתווה שהציעה הממשלה, האם הם סומכים על הדרג מדיני שבאמת ינסה לפתור את הנושא ולמצות את הפתרונות המשפטיים עד תום. אם יחליטו לקבל את המתווה, יצטרכו התושבים להצטרף לבקשת המדינה ולהגיש בקשה לדחיית הפינוי בחודש, במהלכו ינסו להכשיר את אותן חלקות צפוניות בעמונה.

האפשרות השנייה העומדת בפני התושבים היא לסרב למתווה - סירוב שמשמעותו הוא פינוי בתוך זמן קצר, לכל היותר ימים ספורים, כשהדד ליין שקבע בג"ץ הוא - 25 בדצמבר.

עמונה (ארכיון) (צילום: חדשות 2)
יקבלו את המתווה החדש? עמונה | צילום: חדשות 2

הלילה נפגשו ראש הממשלה נתניהו ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט עם משפטנים ונציגים מתושבי עמונה, בתיווכו של המועצה האזורית שומרון יוסי דגן על מנת להציג להם את המתווה החדש לפינוי היישוב.

24 משפחות יישארו על ההר - במקום 11
 
על פי המתווה החדש, יוגדל מספרן של המשפחות שיעברו לחלקה שמצפון למאחז מ-11 משפחות ל-24. כמו כן, התחייב ראש הממשלה להקים צוות משפטי שיפעל להמשיך ולקדם את המתווה, גם לאחר עזיבת יתר המשפחות מרצון. התנאי לאישור המתווה הינו פינוי בהסכמה ופיזור מפגן התמיכה שאליו הגיעו מאות בני נוער במהלך סוף השבוע ביישוב.

עד כה הגיעו למאחז מאות צעירים, שהצטרפו לתושבים בהכנות האחרונות לקראת הפינוי, ומעריכים כי הייתה זו השבת האחרונה במקום. חלק מהצעירים, המשתייכים לנוער הגבעות, נצפו עם דוקרנים, צמיגים וסלעים לקראת חסימה של הכביש המוביל לעמונה מעופרה. עם זאת, מרבית התושבים ממשיכים לקרוא להימנעות משימוש באלימות נגד הכוחות המפנים, אולם לדבריהם יש לעשות זאת תוך "מאבק פסיבי".