לא עודכן במהלך. ברקת (צילום: מרים אלסטר / פלאש 90)
פנה ליועמ"ש. ברקת | צילום: מרים אלסטר / פלאש 90

בזמן ששופטי בג"ץ דנים בשאלה האם להסכים לבקשת המדינה ולדחות את פינוי עמונה בשבעה חודשים, ראש עיריית ירושלים ניר ברקת מזהיר שפסק הדין בנושא עלול לגרום להשלכות גם בבירה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

במכתב ששלח ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מזהיר ברקת שפסק דין עמונה יצר למעשה תקדים שלפיו הריבון בשטח צריך לפעול אקטיבית כדי למנוע גזל קרקעות והתיישבות על קרקע פרטית. לדבריו, התקדים הזה יגרום לכך שהעירייה תאלץ לפנות תושבים ערבים מבתיהם במזרח ירושלים.

"הובא לידיעתי לאחרונה כי בעירי, ירושלים, ישנם מקרים דומים במהותם לפיהם נבנתה על קרקע בבעלות יהודית במזרח העיר התיישבות ערבית", כתב ברקת במכתבו. "כמו כן, ישנן קרקעות בבעלות עירונית וממשלתית שעליהן נבנתה התיישבות ערבית".

החוק האירי נגד ההתנחלויות (צילום: פלאש 90 נועם מוסקוביץ, חדשות)
ארכיון | צילום: פלאש 90 נועם מוסקוביץ, חדשות

"כידוע העיר ירושלים היא עיר עם מורכבויות דתיות, לאומיות ומשפטיות ייחודיות", הוסיף ברקת. "ככלל, הנחיתי עד כה את גורמי העירייה השונים לנקוט משנה זהירות ולחתור להסדרה עקבית של קרקעות לטובת כלל הציבור ככל שהדבר מתאפשר. על כן, אבקש את חוות דעתך לעניין השלכות פסיקת בג"ץ וקיומה על ידי ממשלת ישראל על עיריית ירושלים ובפרט במקרים אותם תיארתי, אשר את מהותם אנו לומדים בימים אלה, במזרח העיר".

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "עמדתו של ראש העיר היא שבעמונה נכון יהיה להדיר את ההתיישבות על הקרקע בשל העובדה שמדובר ביישוב בן 20 שנה שנבנה בתמיכת ממשלות ישראל. ראש העיר פנה ליועץ המשפטי לממשלה על מנת לבדוק אם פינוי של עמונה עשוי להיות בעל השלכות במקרים דומים בירושלים, בהם ערבים בנו באופן בלתי חוקי על קרקע פרטית או עירונית וזאת מתוך התפיסה שאסור שיהיה דין אחד ליהודים ודין אחד לערבים".