התאגיד יפוצל? (צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות)
אולפני תאגיד השידור הישראלי | צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות

התאגיד יקום? מסתמן שכן: כבר בימים הקרובים צפוי ראש הממשלה להכריע האם תאגיד השידור הישראלי "כאן" יתחיל לשדר על פי החוק, אולי אפילו ביממה או שתיים הקרובות. באופן מפתיע, לאחר חילופי ההאשמות והקרבות בממשלה, מסתמן כי התאגיד אכן יתחיל לשדר בעוד כארבעה וחצי חודשים - בסוף אפריל. לפי הפשרה, ייקלטו מעכשיו רק עובדי רשות השידור - והדבר יחליף את המהלך ל"שיקום רשות השידור", עליו הצהיר נתניהו בפתיחת מושב הכנסת האחרון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בשלב זה מסתמן כי התאגיד יתחיל לשדר בסוף אפריל, ומעכשיו ואילך ייקלטו אנשי רשות השידור - שיהוו לבסוף כמעט 70% מעובדי התאגיד (ולא 51% כפי שתוכנן). הפשרה נולדה בעקבות התנגדותו של שר האוצר כחלון לכל מהלך שיבלום את הקמת התאגיד.

הסוגיה המרכזית בשלב זה היא עתיד ההנהלה הנוכחית, ובראשם גיל עומר ואלדד קובלנץ: ממילא הכהונה שלהם פוקעת בשנה הקרובה, וייתכן כי תוך הקמת התאגיד יבוצע שינוי חקיקה שיקרב את ההחלטה על המינויים לפוליטיקאים - וזאת בניגוד לחוק הקיים, אותו ניסח גלעד ארדן, שנועד להבטיח מינויים לא פוליטיים.

בלשכת ראש הממשלה השיבו כי "לא חל שינוי בעמדותינו בנושא", אך הקולות שעולים מלשכתו בימים האחרונים מעידים ככל הנראה על התרככות.

זיגזג פוליטי. כולנו תרוץ עם הליכוד? (צילום: מארק ישראל שלם, פלאש 90, חדשות)
מתקרבים לפשרה? נתניהו וכחלון | צילום: מארק ישראל שלם, פלאש 90, חדשות

לפני כשלושה שבועות שלח יו"ר הקואליציה דוד ביטן מכתב בנושא לראש הממשלה בנימין נתניהו, מחה על חוסר ההתקדמות של הצוות המיוחד שנועד לגבש פתרון למשבר שנוצר סביב פתיחת התאגיד. משכך, המליץ ביטן, אין מנוס מלהביא את נושא ביטול התאגיד להצבעה בממשלה.

"לצערי הרב, ועדת המנכ"לים שמונתה בנושא לא התקדמה בדבר", כתב ביטן והסביר כי הסיבה לקיפאון במגעים נובעת מהתעקשותו של שר האוצר כחלון להמשיך עם פתיחת התאגיד כמתוכנן. "משרד האוצר בהנחיית שר האוצר בצור בעמדתו כפי שהייתה בטרם הקמת הוועדה. על פי עמדה זו לא ניתן ליצור התייעלות ברשות השידור, טענה שאינה נכונה באופן מוחלט".

בתחילת נובמבר הודיעו ראש הממשלה ושר האוצר על הקמת צוות מיוחד שיגבש פתרון למשבר שנוצר סביב הקמת התאגיד, כשמסקנות הצוות היו צפויות להימסר תוך שלושה שבועות. המהלך הגיע בעקבות סירובו של כחלון להיענות ליוזמת נתניהו לסגור את התאגיד.