זיגזג פוליטי. כולנו תרוץ עם הליכוד? (צילום: מארק ישראל שלם, פלאש 90, חדשות)
עימות חזיתי שיוביל לפשרה? נתניהו וכחלון | צילום: מארק ישראל שלם, פלאש 90, חדשות

האם התאגיד ייסגר עוד לפני שעלה לאוויר - או שיחל לשדר לאחר שיחולו בו שינויים מפליגים? הקרב הגדול בממשלה על גוף השידור הציבורי החדש שמדיר שינה מעיניו של ראש הממשלה ושר התקשורת נתניהו עולה שלב - זאת לאחר ששר האוצר כחלון החרים את הישיבה בנושא שהתקיימה היום, ונתניהו הורה בתגובה על קיום הצבעה בממשלה כבר בשבוע הבא.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

למעשה, רק כחלון הוא האדם שעומד בין נתניהו לבין הצלחתו בתכנית לסגירת התאגיד. לשר האוצר יש יכולת להטיל וטו על כל הצעה תקציבית שעלותה גבוהה מ-10 מיליון שקלים. על פי אגף התקציבים באוצר, עלותו של מהלך סגירת התאגיד צפויה לעלות 400 מיליון שקלים בשנה.

על רקע התנגדותו של כחלון להליך ונחישותו של נתניהו להעביר את ההצעה לסגירת התאגיד, אבל גם הרצון המשותף של שניהם שלא לפרק את הממשלה על עניין זה - ככל הנראה שהצדדים צפויים לרקוח פשרה עד לשבוע הבא, בו תיערך ההצבעה בממשלה.

לאוויר כבר נזרקים רעיונות שונים לפשרה, במסגרתה התאגיד יתקיים אבל שכל מי שיתקבל לעבודה בגוף הציבורי החדש מעתה והלאה יהיו מרשות השידור הישנה. הצעה נוספת שעלתה היא האפשרות של חילופי מנכ"לים - לכאלה שיהיו לרוחו של נתניהו.

התאגיד יפוצל? (צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות)
בסכנת סגירה. תאגיד השידור "כאן" | צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות



ומהי תמונת המצב בממשלה נכון לעכשיו? לראש הממשלה צפוי רוב להעברת ההצעה בשלב זה. 8 שרים צפויים לתמוך בהצעת הסגירה: יובל שטייניץ, מירי רגב, יריב לוין, אביגדור ליברמן, זאב אלקין, אופיר אקוניס, סופה לנדבר וצחי הנגבי.

8 שרים צפויים להתנגד: משה כחלון, גלעד ארדן, נפתלי בנט, איילת שקד, גילה גמליאל, דוד אזולאי, אריה דרעי ואורי אריאל. עם זאת, 4 השרים המתנדנדים שטרם החליטו - יואב גלנט, יעקב ליצמן, ישראל כ"ץ וחיים כץ - נוטה לתמוך בהצעת נתניהו - ולכן נראה שקיים רוב להעברת הצעתו.

משרד האוצר: סגירת התאגיד תעלה 400 מיליון שקלים

בתוך כך, ממשיך כחלון את מאבקו בהצעת נתניהו. במשרד האוצר הוסיפו הערב כי לו תחליט הממשלה לבטל את תאגיד השידור הציבורי,  יידרש קיצוץ רוחבי בכל משרדי הממשלה - וכי עלות המהלך תגיע ל-400 מיליון שקלים.

מחישוב שנעשה באגף התקציבים באוצר עולה כ עלויות רשות השידור הישנה גבוהות באופן משמעותי מעלויות התאגיד, זאת בשל המשכורות הגבוהות יחסית של עובדי הרשות הישנה ומספר העובדים הגבוה יותר ברשות.

הפגנה למען התאגיד, ארכיון
מחאה נגד סגירת תאגיד השידור. ארכיון | צילום:

עוד עולה מנתוני האוצר, כי במתווה הקמת התאגיד סוכם שמתחם שרונה בתל אביב, בו נמצאת היום רשות השידור, יימכר תמורת מיליארד שקלים ובאוצר טוענים כי אם רשות השידור תמשיך לפעול במתכונת הישנה - המתחם לא יימכר ויהיה מדובר באובדן הכנסות של מיליארד שקלים.

בכירים באוצר מאיימים הערב כי אם המדינה תחליט לבטל את התאגיד בישיבת הממשלה שתתקיים ביום ראשון הבא, השרים כולם יאלצו לשאת בנטל - ויהיה צורך לבצע קיצוץ של בין חצי אחוז לאחוז בכל משרדי הממשלה.