N12
פרסומת

אלפים הפגינו ברחבי הארץ: "עצרו את שוד הגז"

רגע לפני אישור מתווה הגז מעורר המחלוקת, הפגינו אלפים בשורה של מוקדים ברחבי הארץ. בתל אביב נשאו המוחים שלטים שעליהם נכתב: "הדמוקרטיה בסכנה", וגם: "עצרו את התרגיל המסריח"

"אווירה פוליטית". מחאת מתווה הגז
צילום: Tomer Neuberg/Flash90
הקישור הועתק
"אווירה פוליטית". מחאת מתווה הגז
ההפגנה המרכזית בת"א | צילום: Tomer Neuberg/Flash90

מפגן כוח נוסף של מטה המאבק נגד מתווה הגז: בפעם השלישית בחודש האחרון הגיעו הערב (שבת) אלפים להפגנות בשורה של מוקדים - בתל אביב, חיפה, באר שבע, ירושלים וערד. בהפגנה המרכזית בתל אביב יצאו הפעילים לצעדה סביב כיכר הבימה, במהלכה קראו לממשלה לחזור בה ממתווה הגז שאותו הגדירו "גזל של משאבי הטבע של המדינה". המפגינים נשאו שלטים שעליהם נכתב בין היתר: "עצרו את התרגיל המסריח", ו"הדמוקרטיה בסכנה".

התזמון של ההפגנות קריטי, מאחר שמחר יתחדשו הדיונים בוועדת הכלכלה, ההכרחיים לקראת אישור מתווה הגז. הדיון המעניין ביותר השבוע צפוי להתקיים ביום רביעי, כשהשר להגנת הסביבה אבי גבאי (כולנו) צפוי להשמיע את התנגדותו למתווה, וזאת בניגוד להנחיה המפורשת של ראש הממשלה נתניהו, שהתחייב להעבירו.

הפגנה, ארכיון
הפגנת הגז, הערב | צילום: מטה מאבק הגז

בין הדוברים בהפגנה בתל אביב היה אל"מ (במיל') זאב רז, טייס קרב לשעבר, שאמר: "אני, שנשלחתי להגן על ביטחונה של ישראל ולהשמיד את הכור הגרעיני בעירק, יודע שהמתווה מסוכן לישראל. המתנה שהממשלה הזאת נותנת למונופול פרטי - לשלוט במשק האנרגיה שלנו בלי פיקוח למעשה - היא פשוט חוסר אחריות".

הפגנות ברחבי הארץ
הפגנות ברחבי הארץ | צילום: עודד בכר
פרסומת

המפגינים, שספגו ביקורת על כך שהמחאה נתפסת כמייצגת צד אחד של המפה הפוליטית, ביקשו להדגיש שמדובר בנושא הבוער לכלל האוכלוסייה. לכן בין הדוברים ניתן היה למצוא את ארז צדוק, תושב אלקנה שביהודה ושומרון המנהל קרן גידור, שאמר: "עזבו ימין-שמאל, עזבו דתיים-חילוניים, עזבו קפיטליזם-סוציאליזם. הוגנות אמורה להיות נחלת כולם. מתווה הגז הוא על הוגנות. הוגנות עסקית, הוגנות כלכלית, הוגנות לבעלי ההון וגם לחסרי האמצעים, הוגנות היא מכנה משותף שתחתיו כולם יכולים להתאחד".