הרב עמאר. "חייב לשלוט" (צילום: רויטרס)
הגיש מועמדות. הרב עמאר | צילום: רויטרס

הרב שלמה עמאר, מי שכיהן כרב הראשי הספרדי לישראל עד השנה שעברה, הגיש היום (שני) מועמדות לרבנות ירושלים. זהו התפקיד השני ביוקרתו אחרי הרב הראשי, וכבר יותר מעשור שאין רב מכהן לעיר, מאז פטירת שני הרבנים הקודמים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ההתמודדות של הרב עמאר מגיעה שנה לאחר הבחירות לרבנות הראשית שהביאו לסכסוך עמוק עם רבו, הרב עובדיה יוסף ז"ל, ועם צמרת ש"ס. הסיבה לסכסוך הייתה העובדה שהרב עמאר הריץ מועמד מטעמו, נגד בנו של הרב עובדיה, שלבסוף נבחר לתפקיד. מאז שורר נתק מוחלט בין הרב עמאר לבין הנהגת ש"ס הרשמית, והוא לא הוזמן לדבר בכנסים לזכר הרב עובדיה יוסף, אפילו לא בהלווייתו.

מחר תיסגר ההרשמה לרבנות ירושלים, כשבאוויר שני תרחישים עיקריים. תרחיש אחד הוא שהרב עמאר יתמודד ראש בראש נגד ש"ס, כשמולו בן נוסף של הרב עובדיה, הרב דוד יוסף, או לחילופין אחיו של ח"כ אריה דרעי, הרב יהודה דרעי מבאר שבע.

התרחיש השני הוא שברגע האחרון תיערך סולחה מתוקשרת בין הרב עמאר ויושב ראש המפלגה דרעי, וש"ס תתמוך במועמדותו. דרעי ירוויח מהמהלך את נטרולו של עמאר שיהיה מנוע מלעסוק בפוליטיקה ולא יוכל לשמש פטרון רוחני למפלגה שמתכנן אלי ישי להקים.

צפו בסיפורים המעניינים של 3.9 לאורך השנים (צילום: AP)
יעשה סולחה? דרעי | צילום: AP

עוד במירוץ לרבנות העיר: חיים אמסלם

מתמודד נוסף על תפקיד הרב הספרדי הוא ח"כ לשעבר חיים אמסלם, מי שפרש מש"ס והפך ליריב מושבע של המפלגה. בבחירות האחרונות הוא רץ בראש רשימה חדשה שלא עברה את אחוז החסימה.

גם בגזרת הרב האשכנזי מעורבים גורמים פוליטיים בכירים: אחרי שנחלו מפלה כפולה בבחירות לרבנות, יושב ראש הבית היהודי שר הדתות נפתלי בנט וסגנו, הרב אלי בן דהן, פועלים לבחירת רב ציוני לעיר.

השם המועדף על השניים הוא הרב אריה שטרן, אבל מועמדותו נתקלה בקשיים משפטיים וייתכן כי לא יוכל להתמודד לבסוף. אם כך יהיה, צפוי פילוג בציונות הדתית שעשוי לגרום לה למפלה נוספת.