רוב הציבור בעד הקדמת בחירות לממשלה (צילום: רויטרס, חדשות)
הצבעה משמעותית אחרונה למושב זה? | צילום: רויטרס, חדשות

יומה המכריע של הכנסת בדרך לפיזור: אם לא יחולו הפתעות או מהפכים פוליטיים של הרגע האחרון, חוק התפזרות הכנסת יובא היום (שני) להצבעה בקריאה שנייה ושלישית במליאה. חברי הכנסת צפויים לאשר את החוק, לפיו תופסק פעילות המשכן בימים הקרובים, ולפנות לבוחרים בבקשה לקבל את קולם ב-17 במרס.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ועדת הכנסת בראשות ח"כ יריב לוין (הליכוד) הכינה את הצעת החוק, שאושרה בשבוע שעבר בקריאה טרומית וראשונה ללא מתנגדים, לקראת ההצבעה המכריעה. כמו כן תדון היום הכנסת בהצעות אי אמון של מפלגות האופוזיציה, אך אלו לא צפויות לעבור אלא אם תוקם ממשלה חלופית עוקפת-נתניהו.

הבחירות נראות בשלב זה עובדה מוגמרת, בייחוד לנוכח התנגדות מפלגת ישראל ביתנו להקמת ממשלה חלופית כלשהי. "מהלך כזה הוא דחיית הקץ ולא יותר - הקמת ממשלה חלופית עכשיו, שתהיה ממשלת 61 שבה כל חבר כנסת בודד יכול לאיים ולסחוט, משמעותה המשך חוסר היציבות השלטונית לעוד כשנה - ואז נלך לבחירות אחרי שבוזבזו מיליארדים נוספים בכדי לתחזק קואליציה רעועה", הדגישו אתמול במפלגה.

"על אף שאנו סברנו שאין זה הזמן הנכון מבחינת המדינה ללכת לבחירות, האופציה של הקמת ממשלה אחרת עכשיו היא גרועה אפילו יותר. אם הפור נפל והולכים לבחירות, צריך לעשות את זה בצורה ראוייה - בלי שטיקים ובלי טריקים ובלי 'תרגילים מסריחים'.
אנחנו מקווים שהבחירות הבאות יאפשרו הקמת ממשלה יציבה, עם מנהיגות חזקה ואחראית, שתאפשר שלטון יציב וכהונה מלאה של הממשלה והכנסת כדי שיוכלו לשרת את הציבור באופן ראוי", נמסר מהמפלגה.

הסידור החדש במליאה
הסידור החדש במליאה | צילום:

לפני פיזור הכנסת - חילופי מקומות במליאה

היום בשעות הצהריים ייערכו, כבכל יום שני, ישיבות סיעה, אך היום הן צפויות להיות דרמטיות מהרגיל: מספר מפלגות, כגון קדימה והתנועה, עלולות לערוך את ישיבתן האחרונה בכנסת בתצורה הנוכחית. עוד בטרם האישור הרשמי לבחירות, סידור הישיבה במליאה השתנה על מנת לשקף את המעבר של מפלגות יש עתיד והתנועה מהקואליציה לאופוזיציה.

חברי מפלגותיהם של לפיד ולבני הועברו לאחורי המליאה -  שר האוצר לשעבר לפיד קיבל מושב ליד ח"כ איתן כבל, יו"ר סיעת העבודה וחבר הכנסת שיזם את חוק ישראל היום בו תמך לפיד למרות זעמו של ראש הממשלה נתניהו. גם השר לשעבר מאיר כהן עבר להתיישב ליד דמות מפתח במפלגת העבודה - מזכ"ל המפלגה, ח"כ חיליק בר.

שרת הבריאות לשעבר יעל גרמן, שבעבר נבחרה לראשות העיר הרצליה מטעם מרצ, יושבת ליד יו"ר המפלגה היום, ח"כ זהבה גלאון. יו"ר התנועה לבני וחברי מפלגתה עברו לשבת בספסלים שמאחורי שולחן הממשלה: שכנה החדשה של לבני הוא ח"כ מוחמד ברכה, ומאחוריה יושבים עמיתה עמרם מצנע וח"כ ג'מאל זחאלקה.

השר עמיר פרץ, שהתפטר עוד לפני שפרץ המשבר הגדול שהוביל לבחירות, מתיישב כעת מימינה של ח"כ חנין זועבי. שולחן הממשלה במרכז המליאה הצטמצם מעט בשבוע האחרון, וכעת הוא מונה רק 14 שרים ממפלגות הליכוד, הבית היהודי וישראל ביתנו.