בישראל מנסים להרגיע את הרוחות (צילום: רויטרס)
בישראל מנסים להרגיע את הרוחות | צילום: רויטרס

למרות המחלוקות, ריבלין ונתניהו משלבים ידיים מול ההסלמה בבירה: נשיא המדינה וראש הממשלה קיימו אמש (רביעי) והלילה סבב שיחות טלפוני עם שרים וחברי כנסת כדי להרגיע את הרוחות סביב הר הבית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

השניים החלו בשיחות עם גורמים רשמיים בממשלה ובכנסת - במטרה להרגיע את הרוחות ובקריאה לגילוי אחריות בכל התבטאות ומעשה. השניים הדגישו כי המעשה נובע מכך ש"אין לנו מלחמה עם האסלאם אלא עם גורמי טרור קיצוניים".

הצעד המשותף מגיע על רקע ההחלטה הירדנית אתמול להחזיר את השגריר לארצו, והדאגה בישראל מהידרדרות היחסים בין המדינות. ממשלת ירדן הודיעה אתמול כי הצעד נובע מ"ההחרפה של הפעולות האלימות שמפעילה ישראל בירושלים". במקביל, הגישה ירדן מחאה רשמית למועצת הביטחון של האו"ם בגין גישתה התוקפנית של ישראל במתחם הקדוש, כך לשון העתירה.

בסוף השבוע האחרון, לאחר נסיון ההתנקשות בפעיל הימין יהודה גליק, קרא נתניהו לחברי הכנסת ולשרי הממשלה להרגיע את הרוחות סביב נושא הר הבית ולגלות אחריות ואיפוק. ראש הממשלה נתניהו שוחח אז בנושא עם יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין בנושא, וביקש ממנו לפעול מול חברי הכנסת על מנת להעביר להם את המסר.

נתניהו וריבלין, ארכיון (צילום: קובי גדעון, לע"מ)
נתניהו וריבלין, ארכיון | צילום: קובי גדעון, לע"מ

אבו מאזן: "סגירת הר הבית - הכרזת מלחמה"

ביום חמישי שעבר, בעקבות ניסיון ההתנקשות בגליק, הוחלט במערכת הביטחון לסגור את הר הבית למתפללים ולמבקרים יהודים. יו"ר הרשות הפלסטינית אבו-מאזן הצהיר כי הדבר מהווה "הכרזת מלחמה", ודוברו טען כי מדובר בניסיון לפגוע באומה הערבית כולה.

בין חברי הכנסת שהתייחסו לנושא הנפיץ היה ח"כ משה פייגלין, שביום שלאחר ניסיון ההתנקשות ניסה להיכנס למתחם הר הבית. לדבריו, מניעת כניסתו למתחם מהווה ניצחון למתנקש ולכל אלו המתנגדים להעלאת יהודים להר הבית.

דגל ירדן (צילום: רויטרס, חדשות)
ירדן הגישה תלונה נגד התוקפנות הישראלית | צילום: רויטרס, חדשות

מנגד טען ח"כ אחמד טיבי כי ליהודים אין כלל זכות להתפלל במקום. "היהודים לא רשאים להתפלל במסגד אל-אקצא מאחר שמדובר במקום תפילה למוסלמים", הדגיש טיבי. "אמנם מדובר במתחם בגודל 70 דונמים, אך כל מטר בו קדוש לאסלאם".

גם בעולם לא נשארו אדישים למתיחות הגוברת סביב הנושא, ומזכיר המדינה האמריקני הדגיש כי הממשל בוושינגטון מודאג מאוד מההתפתחויות האחרונות. "זה קריטי שהצדדים ינהגו באיפוק ויימנעו מאמירות פרובוקטיביות", אמר קרי והוסיף כי יש לשמור על הסטטוס קוו ההיסטורי על הר הבית.