כ-50 אלף בני אדם הגיעו הערב (שבת) לכיכר רבין בת"א להשתתף בעצרת המחאה נגד חוק הלאום וכאות הזדהות עם המאבק של העדה הדרוזית בחוק. ממארגני העצרת נמסר כי הזעם מגיע בעקבות ביטול השוויון האזרחי בחוק וקריאה לתקן ולשנות אותו. החדשות Online העביר את העצרת בשידור ישיר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית בישראל, השיח' מואפק טריף, נאם בעצרת וקבל על כך שהמדינה לא רואה בדרוזים כאזרחים שווי זכויות. "לדאבוני למרות הנאמנות הבלתי מסויגת שלנו למדינה, היא לא רואה בנו אזרחים שווים. בני העדה הדרוזית חשים ובצדק כי מבקשים לקחת להם את הישראליות, מוציאים אותם מחוץ למחנה". עם זאת טריף אמר שהוא מאמין בכנות כוונותיו של ראש הממשלה באשר למתווה למען הדרוזים".

ממארגני העצרת נמסר: "מטה המאבק בחוק הלאום שהוקם בימים האחרונים קורא לציבור הישראלי להביע את מחאתו ולהתייצב לצד אחינו הדרוזים למען שמירה על האיזון באופייה של המדינה כיהודית ודמוקרטית. המחאה הזו חיונית ומשמעותית עבור כל אזרחי המדינה, שרואים חשיבות בשמירה על צביונה הדמוקרטי של מדינת ישראל. על כן, זו מחאה של כל אזרח שרואה בחוק עיוות מוחלט של הכרזת העצמאות ומוחה על מחיקת ערך השוויון מהגדרת זהותה של המדינה".

השייח' מואפק טריף (צילום: החדשות)
טריף בעצרת, הערב | צילום: החדשות

"אני לא יכול שלא לומר כמה מילים על מחוקקי החוק", אמר ראש השב"כ לשעבר יובל דיסקין. "לא ארד להסתה כפי שאני ואחרים חווים מטוקבקיסטים גזענים ואלימים, או הערות הבלע שנשלחו מהפודלים להגביר את ההסתה. האמת צריכה להיאמר- אני מכבד אנשים רבים בימין האידיאולוגי האמתי אבל אין לי כבוד לימין הפופוליסטי. חוק הלאום הוא מעשה תועבה".

בין המשתתפים: המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית השיח מואפק טריף; תא"ל (מיל') אמל אסעד; ראש שב"כ לשעבר יובל דיסקין; ראש עיריית תל אביב רון חולדאי, אלוף (מיל') אורנה ברביבאי, פרקליט המדינה לשעבר, פרופ' משה לדור; אשת התקשורת לוסי אהריש; נציגי המשפחות השכולות ואחרים.

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן תקף את המחאה ואמר כי בין המשתתפים נמצאים גם פוליטיקאים ואנשים עם אינטרס שמלבים את האש. בריאיון למהדורת חדשות סוף השבוע הביע ארדן תמיכה בחוק הלאום, אמר שהוא משלים את חוקי היסוד הקיימים וציין כי הצוות שיקים ראש הממשלה יתן מענה למצוקת הדרוזים.

כחלק מההיערכות לעצרת המשטרה חסמה את רחוב אבן גבירול בין הרחובות ארלוזורוב ושאול המלך בשני הכיוונים. רחוב דוד המלך נחסם מרחוב ויצמן ועד אבן גבירול. רחוב פרישמן נחסם מכיכר מסריק ועד אבן גבירול ורחוב בלוך נחסם מארלוזורוב ועד אבן גבירול.

ראש הממשלה נתניהו גינה אתמול את קיום המחאה, ושיתף כתבה של אתר "מידה" שטענה כי הקרן החדשה לישראל מעורבת בארגון ההפגנה. הפרסום בעמוד של נתניהו גרר תגובות ושיתופים רבים ברשת.

פגישת נתניהו עם מנהיגי העדה הדרוזית (צילום: חדשות)
נתניהו בפגישה עם ראש העדה הדרוזית, השבוע | צילום: חדשות
סעיפי המתווה שהציע רה"מ (צילום: חדשות)
סעיפי המתווה שהציע רה"מ | צילום: חדשות

המשבר בין הממשלה לדרוזים פרץ על רקע תחושתם כי חוק הלאום מפלה אותם למרות שירותם הצבאי והנאמנות שהם הפגינו לאורך השנים למדינה. נתניהו גילה הזדהות עם הכעס של העדה, אך בחר שלא לשנות ולתקן את החוק אלא להציע מתווה שיעניק מעמד בחוק לבני המיעוטים והטבות למשרתים בצבא.

"ישראל יכולה להפוך למדינת אפרטהייד". הפו (צילום: חדשות)
"ישראל יכולה להפוך למדינת אפרטהייד". הפו | צילום: חדשות
ההפגנה בכיכר רבין, אתמול (צילום: Tomer Neuberg/Flash90, חדשות)
"מחאה חיונית עבור כל האזרחים" | צילום: Tomer Neuberg/Flash90, חדשות

ישיבה שהתקיימה ביום חמישי בין הצוות של לשכת רה"מ לבין העדה הדרוזית פוצצה לאחר שנטען כי תא"ל במיל' אמל אסעד כינה את מדינת ישראל "מדינת אפרטהייד", ונתניהו לא היה מוכן שהוא ינכח בחדר.

סערת חוק הלאום, כיכר רבין (צילום: חדשות)
עשרות אלפים מילאו את הכיכר הערב | צילום: חדשות

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה - וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/